divendres, 29 d’agost del 2014

Visita al canyet d'Alinyà

La visita al canyet d'Alinyà ha estat molt interessant.He estudiat més la logística del canyet i la seva gestíó que la fauna per observar.
La trobada comença a les 10.00 h del matí a la Rectoria ( agrobotiga del petit poble)
L'Aleix, que és tècnic forestal , fa la xerrada sobre el necròfags que podrem observar.
Es comença amb una caminada de 45 minuts per apropar-nos a l'observatori del canyet situat a 500 metres del punt d'alimentació suplementària (PAS). La distància de 500 metres al canyet és la prudencial per no molestar les aus quan baixen a menjar. Cal pensar que avui el grup  de clients està format per 30 persones amb molts nens i el soroll que fem es important.
El Rafael , company de l'Aleix, es dirigeix al canyet amb un tot terreny amb 6 bidons de 100 litres amb menjar. Es fan dos aportacions per setmana de 150 kg de carn formada per conills,gallines i fragments d'altres animals de granja. Es congelen i es tallen congelats amb serra de cinta de carnisser en petits trossos.
Ens expliquen que el canyet busca biodiversitat de necròfags  i això obliga a  pensar en totes les espècies: milans, aufranys, voltor negre, trencalòs i per últim el voltor comú ( ara ja fora de perill i amb massa exemplars).
El voltor comú fa de reclam a la resta d'espècies i per tant es necessària la seva presència.
Tenen un segon lloc d'aportació de menjar destinada a fotògrafs professionals i especialistes.Hi tenen un hide on amagar-se  i poder fer fotos a curta distància.
Per si voleu veure  com funciona un hide per dintre us posso un vídeo gravat al canyet de La Terreta:
https://www.youtube.com/watch?v=WmHteHpFe5U








Trencalòs volant damunt nostre





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada