diumenge, 14 de maig del 2017

"Els Sentits" a Vallbona de les Monges : un plaer pels sentits !!


Aquest dissabte hem fet natura a "Els Sentits". Un petit gran projecte  de biodiversitat i natura situat a la  Font dels Serradells  a Vallbona de les Monges.

Un projecte pensat i creat pel David i la Minerva. Els dos hi han posat tots els seus sentits i capacitats  per donar vida i perfecció  a una zona sense ordre  ni benefici plena d'esbarzers.

Com ja he dit en altres ocasions, què bonic donar vida a un projecte així en una terra de secà, en ocasions poc agraïda . Com passa amb  els fruits de secà un cop han madurat són més bons i contenen l'essència  i el millor de la terra.

Només el seny, l'esforç i l'amor pel territori poden permetre haver creat aquest lloc preciós, amb una marcada sensibilitat  pels tots els éssers vius.  

Tots hi caben als Sentits: ocells, plantes aromàtiques, arbres, grans mamífers, insectes, amfibis, rèptils , peixos i fins i tot  les verdures típiques d'un hort de pagès.

Sentat dins l'observatori sembla que les hores no passin. Les mallerengues ja crien a las caixes niu fetes pel David. Gafarrons, passarells, mosquiters, pinsans, gratapallles, verdums, caderneres, merles i moltes més espècies venen  a beure, banyar-se i menjar als Sentits de la font del Serradells.

Alguns es preguntaran per què aquest nom....perquè tots els nostres sentits s'activen a l'entrar en aquest petit espai: l'olfacte ja detecta les plantes aromàtiques, la vista es perd en molts tons de verds dels roures i ocres del terra, el tacte permet acaronar la fredor de l'aigua que brolla  de la mateixa muntanya i l'oïda es desperta  quan canta el rossinyol.

La primavera ha donat la benvinguda en aquest petit gran espai del terme, i segur que les estacions futures confirmaran el seu èxit.

En definitiva, quina cosa més bonica heu creat Minerva i David! Us tinc una enveja sana i un èxit compartit com amant del territori... felicitats!!!

Us deixo amb una selecció de les espècies d'ocells que he pogut fotografiar, però ben segur que el més bonic que he "tastat" en aquest espai  és  sens dubte el cant del rossinyol.

                                                                   Picot garser gros


Mallerenga blava


Mallerenga carbonera


 p.sibilatrix




Bosqueta


Gratapalles mascle


Gratapalles femella


Tallarol de cap negre



                                                                       Tallarol gros



Cadernera



Verdum


Passarell femella

Gafarró


Papamosques gris


Passarell mascle


Pinsà femella


ROSSINYOL el protagonista avui dels " Sentits"






                                           

                                           

                                          



Fins la propera rossinyol ....gràcies Minerva i David.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada