diumenge, 18 de juny del 2017

Mare protectora: la fauna salvatge mai no decep !!



Ara farà 8 mesos que vam iniciar el projecte de l'observatori de fauna  del riu Anoia a Martorell.
Un  dels objectius era aconseguir fer venir ocells de la família dels ardeids ( bernat pescaire, esplugabous, martinets ....)  a la bassa que vam construir. Encara no ho hem aconseguit és qüestió de temps  i de paciència.
Un dels altres objectius era tenir-hi  amfibis de forma espontània i és evident que aquest objectiu  ja està sobradament assolit amb el gran volum  de granota verda que hi tenim.
Un altre de les fites  era que hi cries una parella d'anecs collverd que en aquest moments  té una població molt abundant  al riu Anoia.
Doncs avui hem pogut comprovar com aquesta fita també l'hem aconseguit.Fins i tot  els anecs petits fan servir el passos de fauna  que comuniquen   la nostre bassa amb el riu.
Ja teníem constancia de la parella d'anecs que s'hi banyava i menjava el nostre blat de moro. Però teníem dubtes de si podrien criar  en aquest ambient  artificial  i humanitzat .
Aqui teniu la resposta ..... una gran mare protectora de collverd neda amb  els seus 5 pollets dins la nostre bassa  i mengen pinso que el Pedro ens porta a l'observatori.
Com deiem al principi   tots el projectes endagats  des de la caseta de l'òliba han estat exitosos gràcies  a la fauna que ens envolta i que ha respost  amablement i pas a pas  a tots els reptes que li hem posat.





La mare collverd vigila de reüll el vidre espia i els nostres moviments amb la càmara de fotos. Aquest vidre espia ha permès separar dos mons molt contradictoris , els humans  i la fauna salvatge. Potser és cada cop són més capaços de ser també "fauna salvatge" i amb enginy , paciència  i  bons valors  ens hi estem apropant.











El tobogan  de la bassa , un joc divertit pels germans  de collverd






Un bon esmorzar de pinso i   llavors 






La granota presumida observa la família de collverds.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada