dimarts, 4 de juliol del 2017

Han arrivat per fí !!! Els fotògrafs de fauna ja són aquí i esperem que ja no ens abandonin ....



Aquests darrers caps de setmana han estat motiu de festa i celebració a Vallbona de les Monges.
Els fotògrafs de fauna ja han arrivat  per fí als nostres observatoris de fauna de Vallbona de les Monges. Esperem que s'hi quedin  i que cada cop en vinguin més .... com els ocells ....
La fauna de Vallbona de les Monges ha respòs ràpida i positivament als nostres projectes de conservació: les òlibes ja dormen i crien  a les nostres caixes niu, les òlibes del hacking estan fidelitzades al nostre territori, els estimaocells tenen en la seva ment families de carboneres, les menjadores dels observatoris  es buiden , les basses són ja punt de trobada , els ocells es passejan per davant dels nostres vidres espies, es deixen veure  i són part de la nostre rutina d'observació.
Pero faltava el més important , aquella espècie  humana protegida  i sensible carregada  d'artilugis  i equips fotogràfics: "el fotografus  faunisticus",
Codiciada espècie  animal  per tots els territoris  i per tots els observatoris de fauna.
Com  sempre hem dit l'important són les persones  i ara més que mai les persones ompliran l'altre banda del vidre espia.....fins ara només hi erem nosaltres ara serem més i millors.
Ens calien opinions, crítiques, felicitacions, recomanacions , millores  i  nous aprenentatges  per fer més grans els nostres observatoris de fauna.
Amb ells hem aconseguit tot lo anterior  donat que les seves opinions  seran molt valuoses per millorar els nostres observatoris. Des de  detalls  com que els vidres espies petits no permeten encabir més d'un fotògraf, l'importàcia dels fons  difuminats i llunyants, l'impossibilitat de poder-se moure amb rapidesa en una cadira, la necessitat de canviar les branques que fan de posaders .....
tot això i molt més ens farà millors i més grans.
Avui us presento el Sergi P. , jove enginyer , que és aficionat a la fotografía de fauna. La seva joventut  no li treu capacitats  ni valors tot el contrari de forma àgil i natural ens ha  donat les seves opinions que ens  permetràn millorar les nostres instal.lacions. Totes les seves fotos les podreu trovar al seu instagram sergiprga .
Avui ens ha passat aquesta selecció de "captures fotogràfiques" , unes fetes a l'observatori de l'era  i  les altres a l' observatori de les Comes Euques   que  a partir d'ara  els anomenarem: "el galliner" i "la pallissa". El tercer observatori  del Planots serà "el bunker". El de "Cal Solero" i "Els Sentits" acaben la llista. D'aquesta manera  d'una forma col.loquial podrem identificar ràpidament  de quin observatori parlem i els fotògrafs que ens visitin identificaran  els diferents hides.


En Sergi sortint   de l'observatori de l'era o "el galliner". Els resultats obtinguts  malgrat el fred i el vent  de serè  poc favorables per l'observació de fauna.


Bosqueta




Petronia petronia-Pardal roquer


Un cop dins de l'observatori de les Comes Euques o "la pallissa"







Moltes gràcies per venir i pels teus consells  Sergi , a la propera pillarem el capsigrany !!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada