Avui hem fet una fantàstica sessió fotogràfica a l 'observatori de Cal Solero. L'hivern ja fa dies que està instal.lat al terme i amb ell les espècies migratories hivernants provinents del nord.
Avui hem pogut fotografiar-ne 4 d'aquestes espècies:
-Tord
-Tord alaroig
-Durbec
-Pinsà mec
Hem fet dos bimbos en aquest observatori, concretament mai havíem fotografiat el tord alaroig i el pinsà mec.
El José Antonio ja va fotografiar per primer cop als Planots el trencapinyes i la mallerenga petita. Estem de sort i estrena.
Avui l'abundàcia d'ocells ha estat impressionant a partir de les 10.00h . A primera hora del matí fa massa fred i els ocells estan encara recollits. És millor entrar més tard i aguantar fins la tarda. Com sempre diem a més temps passem dins el Hide més especies i més ocells veurem.
El rigurós fred obliga a portar roba de molt abric ( botes muntanya,dos mitjons, pantalons gruixuts, camisetes tèrmiques, polar i gruixut plumó). No es pot menysprear el fred de les terres de Lleida donat que quan fem esperes llargues notem realment els seus efectes. Per tant si es vol venir en aquesta època de l'any als nostres observatoris cal anar ben equipat per no tenir disgustos ni refredats.
Les espècies que avui hem vist són:
1.- Tudó
2.- Picot garser femella
3.- Griva
4.- Merla
5.- Tord
6.- Tord alaroig
7.- Pinsà comú
8.- Pinsà mec
9.- Pitroig
10.- Carbonera
11.- Tallarol casquet
12.- Durbec
13.- Gratapalles
14.- Gaig
15.- Estornell
15 espècies en dues hores de 10.00h fins les 12.00h , realment molt bon matí. Han faltat ocells tant comuns con l'emplomallada , la blava o el gafarró. Per tant ben segur que amb mes temps fàcilment hauríem arrivat a les 20 espècies en un dia.
Els tords i les grives entraven de 4 en 4 i els casquets i durbecs en parelles.
Força pinsans i una fantàstica parella de pinsà mec.
Hem pogut fotografiar l'egagròpila oliva de la merla i el seu bany.
També les baralles entre grives, tords i durbecs.
Cal Solero es un observatori de fauna de primera categoria a l'estiu i ara podem dir que també a l'hivern.
Ens faltarà fer observacións nocturnes per detectar els mamífers que sabem que sovintegen la bassa. Ja sabem per fototrampeig que tenim senglar, teixó , geneta,esquirol, guineu i cabirol ( aquests tres últims també per observació directa diurna).
Poc pensavem el Ramon Josep i jo quan vam construir aquest camuflat habitacle que tindriem tant bons i abundants resultats.
Avui quan fotografiava els simpàtics tords estaven sent escopetejats a muntanyes properes. Aquests tords fortografiats tornaran a ser objectiu de nous fotògrafs no així els caçats que desapareixeran per sempre dels nostres boscos. Les fotografies fetes es difondran per les xarxes i sensibilitzaran a més persones i futurs naturalistes. Aquest ha ser el camí i objectiu de les nostres properes actuacions.
Deixant de banda idees proteccionistes si pensem en concepte rendibilitat es evident que matar mai surt a conte i no està justificat ( paraula d'excaçador). Però com ja he dit altres vegades sembla que gestionar vida és més dificil que gestionar mort.
Primer una foto de cada especie i després les anècdotes.
Tudó
Picot garser
Merla
Tord
Griva
Tord alaroig
Pitroig
Carbonera
Gratapalles
Estornell
Durbec
Pinsà
Pinsà mec
Gaig
Tallarol de casquet
I ara el festival dels ocells......
Les egagròpiles de la merla i el seu bany
El durbec i els seus reflexes
femella
Mascle durbec
Els tords i les grives
Els tallarols
El bimbo del dia Fringilla montifringilla Pinsà mec
mascle
femella
Algun vídeo del moviment de la bassa
Have a good day !!! salut i ocells !!
Impressionant desfilada d'espécies Eduard.
ResponEliminaBona entrada d'any nou i que seguexi l'observació d'ocells com fins ara o encara més.
ResponElimina