diumenge, 4 de març del 2018

Reformes a Cal Solero Hide.

                               
   

Hem fet finalment l'ampliació de l'observatori de fauna de Cal Solero. Ampliació que de fet ha estat ben petita, només de 70 cm per la banda dreta, però la feinada  que ha suposat ha estat important. De fet el hide  ha estat inoperatiu només 12 hores donat que el repte era fer les modificacions afectant el menys possible la fauna de la zona.  El dia núbol i plujós ja ha fet que no hi haguessin tants ocells pels voltants  i per tant el dia ha estat genial per fer aquesta modificació.
El problema més important treure el tros de soca de l'arbre sec que era dins el hide. En els dies de vent es movia i ja havia trencat les juntes. Per tant era un arbre abocat a caure  i el que hem fet és fer-ho de forma control.lada.....més o menys, 
El Ramon i el Miquel han  pencat de valent  i el resultat ha valgut la pena. Fins a tres persones caben ara davant d'aquest nou vidre de 150 cm x 35 cm. De fet el vidre encara no el tenim posat però sí encarregat a vidres Viola de Balaguer (el nostre suministrador oficial de vidres espia reflectasol neutre). A veure si el proper dissabte instal.lem ja el vidre i pintem  parets de color negre. També caldrà tapar algun forat amb espuma i rejuntar per dintre algunes pedres.




 
                                           La soca de la discòrdia ....tela marinera tallar-la



Aqui es pot veure la mida de l'anterior vidre de 80cm x 30 cm  i el marc del nou vidre.

La paret l'hem refet amb palets reciclats


 a



L'interior  més ample  i  amb una estanteria per aguantar equips.
Caldrà fer un banc de fusta  més llarg.


Resultat final encara sense el vidre definitiu . Hem aprofitat antic marc  i una altre que tenia  més petit. Però el resultat final molt integrat i camuflat .....  i la fauna poc molestada  que era un cosa que em preocupava.


Aquest matí algun ocellet he pogut fotografiar abans d'anar a Cal Solero.
Estic fent proves al Bosquet. L'efecte reflexe ja surt però cal retocar la cantonada de la bassa per que quedi més natural.














I finalment  el cap de setmana ha estat profitos perque  la Carme del Restaurant El Tallat ha penjat les nostres fotos  al seu menjador. Estem molt contents  que el veïns de Vallbona de les Monges ( i veïns nostres per cert) publicitin la seva fauna local ."Oria" ja forma part de la decoració de les parets de la Fonda. 
Els picots de Cal Solero

                                                       Oria, la femella d'astor de Cal Solero



1 comentari: