divendres, 27 de juliol del 2018

El cabirol visita al fotògraf de fauna Víctor Iglesias !!


Avui hem tingut el fotògraf de fauna Víctor Iglesias  a l'observatori de Cal Solero. És la segona vegada que ens visita  a Vallbona de les Monges  i gaudeix dels ocells de Cal Solero. Però avui ha tingut  una visita inusual en el mon diurn de la fauna: un mascle de cabirol.
És la primera vegada que un gran vertebrat es deixa veure als ulls de la càmara dels nostres fotògrafs. Sí que l'haviem vist amb fotoparany. I com  no podia ser d'altre manera en Victor  ha inmortalitzat aquest moment.
També un jove astor femella d'aquesta any  ha fet acte de presència a l'aguait.Grans fotos per grans moments,
Fins a 27 espècies ( amb cabirol inclòs) ha albirat  avui en Víctor  en aquesta petita bassa que en els moments de màxima canícula  concentra   tota la fauna del territori.
Crec que avui  amb 27 espècies ha estat el recor  d'espècies vistes en aquest observatori i per tant  a Vallbona.
En  Víctor ens va donar algun consell per millorar els posaders del  hide. Els hem  situat més laterals per evitar que tapin la part central de l'escenari.
Amb fotògrafs   com en Victor Iglesias   estem publicitant la fauna de Vallbona de les Monges  i ens estem "presentant en societat". Les xarxes socials  són un veritable  replicador i multiplicador  de tot allò que es fotografia en els nostres observatoris  i més quan persones com en Victor  ( amb més de 22.000 seguidors a Instagram ) publiquen les seves fotos en aquests  medis digitals.


Moltes gràcies a tots ells i en especial avui a en Victor !!

El llistat d'espècies albirades avui és:

1.- Mallerenga carbonera
2.- Mallerenga blava
3.- Mallerenga  emplomallada
4.- Mallerenga cuallarga
5.-Tallarol de casquet
6.- Tallarol de capnegre
7.- Gratapalles
8.- Cruixidell
9.- Verdúm
10.- Gafarró
11.- Pinsà comú
12.- Pardal roquer
13.- Pit roig
14.- Mosquiter pàl.lid
15.- Bosqueta
16.- Tòrtora euroasiàtica
17.- Tudó
18.- Gaig
19.- Picot garser gros
20.- Raspinell
21.- Cargolet
22.- Astor
23.- Merla
24.- Griva
25.- Cadernera
26.- Rossinyol
27.- Cabirol

Impressionant   !!
Aqui teniu algunes fotos




Astor jove



Fins  ben aviat Víctor!!!


I ben aviat  va ser quan va tornar el Víctor. Aquest cop acompanyat de la Marta i la Verónica.La finalitat de la visita era ensenyar que és un observatori de fauna amb vidre espia. Llàstima que la pluja del dia anterior i la baixada brusca  de la temperatura ambient disminuís molt l'entrada d'ocells. Sort  de la fidelitat de les mallerengues carboneres, mallerengues blaves  i del pitroig. Algunes fotos   va poder fer el Víctor però el fonamental va ser ensenyar la màgia del vidre espia a la seva família.
Aquí teniu algunes fotos d'aquest dia.








1 comentari: