diumenge, 13 de gener del 2019

Micromecenatge (crowdfunding) per tirar endavant el Projecte Amfibis a Vallbona de les Monges.

Granota verda ( Pelophylax perezi)

Iniciem una estratègia de micromecenatge per aconseguir fons econòmics per  dur a terme el Projecte Amfibis - Espai de Fauna G2S4 - Bassa de Cal Pons.
En aquestes fantàstiques instal.lacions cedides per uns propietaris compromesos i generosos  al costat  de la riera  volem dur a terme  un projecte de protecció dels amfibis i rèptils   del Maldanell.
Per tal de  poder seguir avançant ens calen ajudes econòmiques. Moltes persones de la comunitat de Vallbona ja col.laboren amb feines concretes en aquest nou projecte  però  també volem permetre que qui no pugui col.laborar-hi  de forma presencial ho pugui  fer amb una petita aportació econòmica.
Ho farem inicialment amb la venta d'uns petits imans de nevera al preu de 3 euros.
Editarem de moment 500 imans  que si es venen en la seva totalitat ens permetra obtenir  1500 euros .Un cop restats el  250 euros  dels seu cost d'edició i els 250 euros  ja invertits en l'espai ( fase estructural) ens deixarà una quantitat  de 1000 euros nets.
Amb aquests diners volem costejar la pintura interior i exterior, els dos vidres espies de les finestres i els tancaments amb  malla de bru.
De moment intentarem cobrir aquesta primera fase i deixarem pendents per més endavant en una segona fase el  tema llum, panells informatius  i murals interiors.
Una de les finalitats d'aquest micromecenatge  és que tota la comunitat pugui participar en aquest nou projecte.





Aquesta és la carta que va dirigida a tothom que vulgui col.laborar  i que trobreu al costat dels imans  al Cafè Sindicat de Vallbona de les Monges, a l'Agrobotiga de Vallbona de les Monges, Rocallauracafè  i al Restaurant el Tallat.
Segurament més endavant farem alguna actuació  o activitat més per recollir més  fons per aquest nou espai divulgatiu de fauna.
Projecte amfibis i rèptils a Vallbona de les Monges
Espai de Fauna G2+S4 :       Granotes + Gripaus+Salamandres+ Sargantanes + Saures + Serps
Bassa de Cal Pons





A Vallbona neix un nou projecte de fauna salvatge i lliure. Gràcies a uns propietaris compromesos i generosos, una antiga bassa agrícola es convertirà en un projecte protector dels amfibis i rèptils de la Vall del Maldanell. Els Estimaocells tenen ara un projecte germà de biodiversitat, comunitat, reciclatge i art de territori.
La bassa agrícola de Cal Pons està situada al costat de la riera del Maldanell, molt a prop del poble. En aquesta bassa sempre hi ha hagut presència de gripaus i granotes però l’espai s’havia deteriorat amb els anys. Ara  podrem netejar-la i adaptar-la a les necessitats d’aquest desconeguts animals que són un bon bioindicador del territori. Ubicar-hi dos grans finestres amb vidres espia permetrà que tots el visitants puguin veure la fauna sense ser vistos i puguin fotografiar el nostre “patrimoni amfíbic”.
Els amfibis i rèptils són molt importants per regular insectes i altres petits micromamífers. Amb l’observatori G2+S4  coneixerem exactament quines espècies té el nostre terme, no només d’amfibis i rèptils sinó també d’altres habitants de la riera com són el ocells, els teixons i els eriçons de terra.
El projecte conta ja amb el recolzament de la Societat Catalana d’Herpetologia i estem pendents de la visita dels responsables de CRARC de Masquefa per valorar  treballar conjuntament en  la recuperació i reintroducció de la tortuga de rierol.
Amb la compra d’aquest petit iman-granota verda  col.laboraràs econòmicament de forma directa en el desenvolupament del projecte. També pots fer aportacions anònimes  o fins i tot  patrocinar una part concreta del projecte.

Durant la Jornada de Vallbonatura  2019 ( al mes de maig) es farà  una jornada de portes obertes  guiada que permetrà visitar les instal.lacions  a qui ho vulgui.
Algunes persones de la comunitat de Vallbona participen desinteressadament en la construcció d’aquest nou espai, però com que no tothom pot fer-ho presencialment, donem l’opció de fer-ho amb una ajuda econòmica. Malgrat disposar gratuïtament de les instal·lacions cal comptar amb un cert pressupost per dur a terme aquest projecte.
Moltes gràcies a tots!!                Salut i amfibis !
Ft. Eduard Viver    636436925


















1 comentari:

  1. En la propera visita a Vallbona intentaré aconseguir aquest imans i així possar el meu granet de sorra en aquest nou projecte.

    ResponElimina