dimarts, 1 de setembre del 2020

La il.lustració científica de fauna , el muralisme animal i el dibuix infantil visiten el nostre projecte!

 


Aquest estiu hem tingut la grata sorpresa de tenir als nostres observatoris de fauna a la Blanca Martí i al Swem Smicht.

Blanca Martí  Ahumada és la neboda del Carles Ahumada  responsable de l'Olivera. Revisant la seva trajectòria es pot veure com la Blanca és una il.lustradora de caire internacional  i té els seus dibuixos per tot arreu. Fins i tot  els ximpances la Fundació Jane Goodall  van  ser una dels seus treballs. Els seus dibuixos semblen fotografies  i transmeten perfecció, llum , color i vida.



L'astor  de cal Solero


Veure dibuixar en directe a la Blanca  mentre erem  dins de l'observatori de Cal Solero va ser una experiència   única que mai oblidaré.  Jo no ser dibuixar però ser qui dibuixa  bé! 

Sempre m'ha impressionat aquelles persones  amb aquesta capacitat i tenir als nostres observatoris artistes d'aquest sector m'emociona. 

Varem visitar els estimaocells i també el nou observatori de mamífers i rapinyaires nocturns.



Va ser una jornada fantàstica amb una il.lustradora genial i amb una gran persona.
Fins la propera Blanca i moltes gràcies per aquesta aquarel.la de les òlibes.

La segona persona  del sector del dibuix de fauna que ens va visitar va ser l'Swem Smicht. Ivarsenc  amb orígen alemany que pinta murals de fauna per allà on pot. Recentment ha realitzat  un gran projecte  de murals dels ocells de l'estany  d'Ivars  a les façanes del poble d'Ivars d'Urgell.

Amb l'Swem varem parlar molt del sector de la fauna  i segur que algun día col.laborarem amb ell per portar el muralisme animal a Vallbona de les Monges.


No menys importants van ser les nenes del poble de Rocallaura que van decorar la pissara de la bassa de Cal Pons. Papellones i ocells van omplir les parets.

L'Ada va fer aquest fantàstic dibuix amb guixos de colors de la mallerenga blava. Els nens i nenes   de la Vall són el futur del territori i també els hi hem de dedicar temps i atenció.


La Júlia, l' Emma  i l'Ada
Les acompanyava com a monitor el Joan .



1 comentari: