diumenge, 14 de març del 2021

Entre vinyes a la Masia Raimundet ( Sant Joan Samora): Un tast de Biodiversitat!

 



Ahir varem acabar la basseta a la vinya  i l'escenari on els ocells entraran a menjar i beure. 

Avui ja hem detectat els primers problemes d'aquest escenari aixecat i col.locat damunt  del dipòsit. 

De moment aquest nou volum els resulta extrany als ocells  i per tant caldrà esperar a que s'hi acostumin. Molts dels ocells  són de caminar per terra i  no per zones elevades, per tant   haurem d'esperar una mica a que canviin de costums i pugin a la bassa  a beure i banyar-se.

Pero vaja,  per lo recient  dels acabats , podem estar contents perque ja veureu  que es poden avistar ocells   i fer fotos boniques.

El lloc  és relativament tranquil ( sentim el bruixit de l'AVE    de forma esporàdica)  i la vinya és molt bonica contraperaltada i amb vinyes de fons tota l'estona.

La cabana és molt acollidora i amplia.

La llum   incideix a la part final de la bassa i a les braques de segona línea , ja ho anirem treballant  en funció de com es verticalitzi el sol  més endavant.

Ja sabeu que jo busco proximitat i tinc intenció de poder fer directes per instagram amb el mòbil  i per tant  l'ocell té que estar aprop.

 

Aquest matí  malgrat lo novedós del projecte hem pogut avistar  varies espècies:

Cotxa fumada

Gafarró

Cadernera

Pinsà comú

Pit roig

Tallarol de cap negre

Merla

Bitxac

Pardal de bardissa

Xoriguer  de lluny

Moltes de les  fotos de moment  estan fetes entre vinyes i amb la planta seca  de la vinya com a posader.







La basseta encara  sense  afluència directe. Només el nostre amic tallarol de cap negre i el pitroig s'apropen al vidre espia.













Cal esperar a que vingui la calor i poguem concentrar els ocells amb l'aigua. Avui he sentit de lluny picod verd i crec que el  picot  petit ( repicar més ràpid que el picot garser).

Aquest nou projecte vol promocionar la fauna local però sobretot vol promocionar els vins elaborats amb tècniques sostenibles i respectuoses amb la biodiversitat. Per tant  la promoció i venta d'aquest  vins serà l'objectiu  primordial d'aquest observatori.

Demostrant   que la fauna local esta respectada per aquestes tècniques ecol.logiques i biodinàmiques  és evident  que anteposem aquest vins sostenibles enfront de les altres técniques  que usen química i no són tant sostenibles.

La dificultat d'aquest projecte rau en que els ocells observats  i fotografiats són els ocells de les vinyes d'on surt el raïm per fer aquests vins. Podriem dir que tots els ocells    són com treballadors  de la vinya i col.laboren de forma directe en el bon resultat d'aquest vins.

La capa herbàcia que creix entre vinya i vinya respecte els insectes i tota la cadena tròfica . Per tant hi tenim rossegadors i per tant els seus depredadors aeris.




El xoriguer amb una rata a les potes. Foto feta des de dins l'observatori amb 300 mm


Defensem la fauna km 0 i els vins Km 0. Vins fets amb varietats locals del territori.

El sistema de funcionamnet d'aquest observatori  en quan tinguem més ocells es basarà en la compra d'una caixa de vins  de la bodega ALVARO GONZALEZ MARCOS  on hi trobarem una varietat dels vins ecol.lògics (i fets amb tècniques biodinàmiques) que elabora l'Alvaro.

Per tant  estem pensant en que l'accés al nou observatori de fauna   sigui  com sempre  gestionat empresarialment pel pagès que en aquest  cas és l'Alvaro.

En el nou permís de mediambient ja hem introduït aquest  nou espai  i aquest nou pagès, per poder portar persones i dur a terme fotografia i observació d'espècies no sensibles i sensibles d'acord amb la legislació vigent  decret 148/92 de 4 de març.

Jo seria la persona que acompanyaria al client o usuari al lloc en concret i  potser entregaria la caixa de vins. Una altra opció pels clients que viuen a Barcelona es que se'ls pugui portar la caixa de vins a casa en un sistema de repartiment a domicili que dur a terme l'Alvaro. Per això hem marcat una caixa de tres ampolles  amb un cost aproximat entre 30-40 euros  segons els tipus de vins que hi col.loquem.


Si entreu a internet podeu trobar la seva pàgina web i fer les comandes oportunes.  Amb mi podeu contactar com  sempre per telèfon o was up.

Aquí us deixo el link      http://somiavins.com/?lang=ca

Els tipus de vins que pugui tenir la caixa dependrà  i variarà segons  la disponibilitat de cada moment . Cal pensar que son  vins molt artesanals  i de produccións molt limitades.

El nom de la caixa podria ser : TAST DE BIODIVERSITAT.

Ens plantejerem més endavant introduir noms dels ocells   per patrocinar aquestes caixes de vins  : Caixa tallarol, Caixa pitroig .......

Som els que som i arribem on arribem ( tant l'Alvaro com jo)  i per tant   nosaltres només podem arribar a un petit públic  i no a les grans masses  de clients. Som extensius i no intensius ni industrials!!



Amb la compra d'aquesta caixa de vi es tindrà dret a l'ús de l'observatori  de fauna durant tot un dia


Utilitzarem els ocells com a comercials   dels nostres vins  i per tant   de forma permanent  hi tindrem  una botella buida de vi exposada en l'escenari   de la bassa. Es per això  que de forma permanent aquesta ampolla buida serà present  a la part esquerre d'aquest nou abeurador d'ocells malgrat pugui ser un element extrany  als ulls del visitant . 











                                                              foto Pedro Murillo


n

                              



                                                    Veu la llum un nou projecte!

Comencen  noves iniciatives al barri gòtic de Barcelona, a la primera escola pública   de Barcelona!!












1 comentari:

  1. un projecte molt interessant,ja ens aniràs informant de com es va desenvolupant.

    ResponElimina