diumenge, 22 de setembre del 2013

La verema a la finca La Rogeta

El sol de l'estiu s'ha concentrat als fruits de la vinya. El raïm ja està a punt de collir. I això és el que hem fet a la vinya La Rogeta, una petita plantació en la qual es fa tot de manera manual i sense fer servir productes químics. És el moment de recollir el fruit de la feina feixuga de tot un any. La verema es converteix per nosaltres en una festa en la que poden participar grans i petits. Collir és un plaer, quan es tracta d'anar sols un matí a la vinya. 




En aquesta activitat, fruit de la poca utilització de productes químics,  ens han acompanyat força insectes, com saltamartins, papallones o  la mantis. Aquesta última, presumida i coneixedora de la nostra estima pels insectes, es va deixar fotografiar amablement. De l'ordre dels Dictiopters i família Manteidae és un insecte força bonic. Anomenada també Santateresa  o religiosa . És un depredador d'altres insectes,  i per tant, en certa mesura, aliat del pagès.



Un cop les caixes són plenes (42 kg de syrah i garnatxa negra), cal anar ràpid cap al celler (baixos multifuncional de Ca la Rogeta, com qualsevol casa de pagès d'abans). 

En aquesta casa el desrapatge es fa a ma, i el premsat també. Això ens permet escollir i rebutjar encara algún gra de raïm massa verd o massa pansit


Ara cal esperar la fermentació, alló quasi màgic que transforma el most en vi...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada