diumenge, 31 de gener del 2016

Quan les persones són més importants que els ocells ! Turisme de fauna : una experiència molt humana .

 Aquest cap de setmana hem compartit, hem après, hem parlat, hem discutit , hem ensenyat i per damunt  de tot hem fet grup. Com ja m'imaginava el secret d'aquest interessant curs no són els ocells sinò les persones.
Dos dies intensos  de  coneixaments  i  de sensacions. Potser el resum del grup  seria joves preparats i no tant joves il.lusionats. Jo evidentment estic en el segon grup.
Hem tingut un gran mestre, l'Steve, que ben segur que ens seguirà aconsellant cap a  on  anar i com anar-hi.
Havia de venir algú a donar fè d'aquestes qualitats humanes del grup  i com que no ha estat així  m'atreveixo  jo mateix a fer unes petites pincellades. No ens calen periodistes. Aquestes són les avantatges de les noves tecnologies.
Biòlegs, tècnics forestals, guies turístics, informàtics, geòlegs, metges , empresaris, escaladors , pagesos, naturalistes, veterinaris,  estudiants, ornitòlegs, doctorats, treballadors .....  en definitiva persones. Molta transversalitat  i moltes edats. Un sol nexe d'unió : la passió pels ocells i per la natura.
Afició i ofici que concentra mirades a través dels binocles i de les càmares fotogràfíques. Aquí , ara  i més que mai cal obrir la ment, escoltar i aprendre de tothom. Més que mai cal sumar i fins i tot  jo diria més , cal multiplicar esforços i objectius.
Ofici , el del birding , que necesita de persones com ells. També és obligat, com en altres disciplines, canvi i recanvi generacional.
L'aventura continua !!
A tots i totes moltes gràcies per ser-hi !!!!
Per cert , la tupina molt bona Cesc !!!!!

                                                                   Estany d'Ivars


 

 
 
 






 
 


 
Secans de Lleida
 
 


 

 




 
Pantà Santa Anna
 

 
Rocallauracafè
 
 

Visita a La Mitjana  Lleida


 
 
Sóc el puput o l'ocell  de les 4 Ps
(Upupa epops)




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada