dissabte, 6 de febrer del 2016

Cal reinventar-se per "vendre turisme de fauna"?

La botiga de Queviures de lacasetadeloliba obra momentàneament les seves portes.
De nou les mallerengues i les tòrtores  mengen de les nostres cistelles.
Aquest escenari està inspirat en un programa de televisió del nord d'Europa PIIP SHOW NRC on 50.000 persones al dia veien en directe  un escenari  humà ( una barra de bar)  on els ocells menjaven les pipes i pinsó que els hi proporcionaven . També el programa de TV3 Tocats de l'ala es va inspirar en aquest programa ( café bar ni piu).
L'èxit  de "fòrmules faunístiques" com aquesta obliga a reflexionar i pensar  en com difondre fauna   i com arrivar a un públic més nombrós.
Necessari i obligat que aquets  nous  mètodes de marketing siguin respectuosos amb els ocells i no interfereixin de forma significativa en el seus comportaments naturals.
En moltes ocasions allò que ens agrada a nosaltres ( la mera observació i fotografía d'ocells) no agrada als altres  o no agrada suficient i cal per tant inventar noves estratègies per introduir fauna  en altres camps ; humor, miniatura, personalització, interacció amb els ocells, proximitat i dificultat  de fotografía  serien les característiques d'aquest microprojecte.
Hem de pensar que la suma de microprojectes de fauna ( estimaocells, botiga de queviures, les petricaixes, era de les òlibes, observatori, caixes niu ....) poden esdevenir  un  gran projecte  de natura . Cal sembrar i començar a poc  a poc  per generar cultura i necessitat de fauna.
La botiga de queviures   personalitzada , amb les fotos dels clients o turistes dins l'escenari pot ser una forma diferent d'arrivar als nens  i a  les famílies.
Humanitzant els ocells o animalitzant les persones  podem crear noves formes  de difusió que ja funcionen en altres països europeus. Només així  millorarem la salut ocellaire del nostre país i podrem créixer en aquest sector.
 
 
 
 
Tòrtora
 

 
 
Mallerenga carbonera

 
 
 
 
 
Mallerenga blava
 

 
Verdum
 

 

 
 
 

1 comentari:

  1. Eduard, segur que tots els microprojectes esmentats algun dia tindran el ressò que busques.
    De nou, enhorabona.

    ResponElimina