diumenge, 23 de juny del 2019

La calor apreta i els ocells es concentren!


Avui jornada d'observació i  fotografia de fauna a l'observatori dels Planots o com col.loquialment anomenem "el bunquer".
A primera hora he portat l'Àngel al hide de Ca la Fina on ha  pogut fotografiar el preuat colltort.



Ahir dia  per omplir totes les basses del terme. La calor apreta força i l'evaporació ara és elevada. Els grans mamífers com els senglars i cabirols abuiden també les nostres basses i cal  estar pendent  de reomplir-les totes.
Les espècies vistes per l'Àngel a Ca la Fina :
1.- cadernera
2.- pardal riquer
3.- tòrtora europea
4.-passarell
5.- cruixidell
6.-tudó
7.-tallarol garriga
8.- tallarol casquet
9.-merla
10.- mallerenga blava
11.- mallerenga carbonera
12.-verdum
13.-colltort
14.-gratapalles
15.- gafarró




Ahir la bassa del bunquer estava quasi buida per l'entrada dels senglars. Això en sobliga a fer una  tanca estil massai per evitar l'entrada d'aquests vertebrats. Això fa que els fondos  de foto  no siguin els millors  però  és el preu a pagar si volerm tenir un observatori estrictamnet forestal. 
Ara és quan més ocells podem observar als nostres observatoris. La canícula arriba i amb ella la concentració de fauna.
A les vuit he quedat amb el Ramon i l 'Enric. El Ramon és molt amic meu  i  de fa molts anys. Ens vam conèixer  passejant per les Rambles  de Barcelona l'any 1991 en un dia de Sant Jordi. De llavors fins ara moltes coses hem compartit i avui tocava compartir els ocells de Vallbona.El seu company l'Enric un encant de persona amant de la natura  i naturalista incondicional.
A dos de nou ja erem dins el hide que ja tenia la bassa plena, les menjadores plenes i el vidres espia nets.
I de sobte la màgia del vidre espia s'ha posat a funcionar  i de nou els observadors han quedat atrapats , hipnotitzats i enamorats de la fauna de Vallbona de les Monges.
Un parella de petits i nerviosos mosquiters han estat els primers en entrar per banyar-se i refrescar-se. I després fins a 16 especies han albirat. Fins i tot l'astor mascle s'ha apropat però amb  l'emoció  de veure'l  hem fet soroll i ens hem delatat. No hem pogut fer-li fotos però l'han pogut veure.
El llistat  d'espècies  de  5 hores  d'espera ha estat:
1.- Mosquiter
2.- Mallerenga  carbonera
3.- Mallerenga blava
4.- Mallerenga emplomallada
5.- Gafarró
6.- Pinsà
7.-Tallarol de garriga
8.- Pit roig
9.- Merla
10.-Tòrtora euroasiàtica
11.- Tudó
12.- Astor
13.- Picot garser gros
14.- Gratapalles
15.- Gaig
16.- Bosqueta




Amb una òptica 104 mm era més dificil apropar els ocells però donada la proximitat  de la fauna ha estat suficient per tenir un bon record del dia.




L'Enric i jo prenent nota de les espècies albirades.


El Ramon i l 'Enric


Moltes gràcies Ramon i Enric per venir i  col.laborar amb el projecte amfibis. Els gripaus de Vallbona us estaran sempre agraïts. Fins la propera!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada