dimarts, 3 de novembre del 2020

Ara que tenim que marxar arriva el blauet al nostre observatori!





Hem tingut la trista notícia que el projecte  del Parc Fluvial  del riu Anoia afecta les nostres parcel.les  i per tant afecta els nostres dos observatoris.

Hem intentat contactar amb els responsables   de la Regidoria    de Medi Ambient i amb l'Alcalde de Martorell per poder intentar preservar aquests dos observatoris i aquests dos ecosistemes perque en puguin gaudir tots el veïns del poble. Creiem que conèixer i observar la fauna que ens envolta és cultura i per tant ens enriqueix com a persones i ens fa millors.

Hem fet una carta adreçada al nostre Alcalde  per tal de que valorin la possibilitat d'aprofitar aquesta petita llavor de biodiversitat per millorar el projecte i conservar-lo.

No tenim gaires esperances de que ens escoltin perque per desgràcia no tenim massa cultura de biodiversitat en aquest municipi. I dificilment la tindrem mai si projectes com aquest   queden sota les pala d'una excavadora.

No tinc gaire clar en que consistirà aquest Parc Fluvial però no crec que la fauna del riu hi tingui cap paper preponderant. Martorell ha deixat de ser un poble pagès per ser un poble industrial  i ple de parcs infantils i  instal.lacions esportives. Ara  aquesta legislatura te la possibilitat de fer-se seu un projecte de fauna. 

Doncs el que deiem aquesta tarda  i per grata sorpresa el blauet ha fet acte de presència  a la nostra bassa d'amfibis.I després de cinc anys l'he pogut fotografiar còmodament.El temps i la llum no acompanyaven pero alguna foto bonica ha sortit.


Esperem trovar algun altre espai on traslladar l'observatori de fauna al municipi de Martorell.Qui conegui algun hort per llogar on siguin benvinguts els ocells que ens avisi.

Sinò podem continuar aprofitarem tot el material  i farem nous observatoris a altres llocs del territori. No afluixarem i seguirem  buscant.

Benvingut blauet ! gràcies per deixar-te veure i esperem que aquest moment sigui un fins aviat  i no un adeu per sempre!

                                       
















2 comentaris:

  1. Per desgràcia encara estem en un país amb poca cultura d'ocells.Martorell i Sant Boi están agermanats amb aquets sentit.

    ResponElimina