Sempre explico la importància de combinar disciplines per sumar i créixer. Els projectes de fauna necessiten de moment cooperar amb altres projectes per poder arribar al gran públic. Ara fa 4 anys el meu cunyat Alvaro (germà de la Susana ) va iniciar un nou projecte personal i professional. De formació enginyer de telecomunicacions d'ofici informàtic i aficionat a la enologia. L'Alvaro va abandonar la seva vida laboral urbana pel seu somni i va començar a elaborar vins propis amb certificat ecològic i pràctiques biodinàmiques a terres del Penedes. Potser per això la seva bodega es va dir primer Somiavins per passar a dir-se després Bodega ALVARO GONZALEZ MARCOS.
Els seus vins s'han convertit en els nostres vins, en els vins de la meva família i per tant en un projecte compartit.
Ara ha arrivat el moment de compartir projectes i de fer de la fauna de les seves vinyes un nou valor afegit als seus vins i al territori que treballa.
Les tècniques de treball biodinàmiques són escrupulosament respectuoses amb el medi ambient i amb la biodiveristat i ho podrem demostrar amb aquest nou projecte. De fet els vins biodinàmics són encara més sostenibles mediambientalment que els ecològics.
No es fa servir cap mena de producte químic i es preserven les capes herbàcees entre vinyes. Es soprenent veure l'abundància d'invertebrats que habiten entre les seves vinyes i que per tant preserven la cadena tròfica indispensable per una bona biodiversitat.
Al final, la Masia Raimundet al poble de Sant Joan Samora ( municipi de Sant Llorenç d'Hortons) és on l'Alvaro està fent realitat el seu somni i el seu nou projecte laboral a temps complet. 6 hectàrees de vinyes velles en copa de les varietats locals xarel.lo , parellada i ull de llebre.
En la seva pàgina web hi podeu trobar tota la informació. I si mai voleu comprar els seus vins ho podeu fer a través d'aquesta pàgina i segurament us el portarà a casa.
Uns vins que tenen uns noms inspiradors:
FINS ARA
A TEMPS
COM MAI
Jo sempre li dic a l'Alvaro que els noms del vins podrien definir la seva biografia laboral:
Fins ara .... una vida
A temps ....he canviat
Com mai ....il.lusionat
En una nova finca arrendada recentement per l'Alvaro hi hem trobat un tresor per un nou projecte format "lacasetadeloliba".
Un antic aixopluc o cabana agrícola coberta per complet per un gran esbarzer.
Aquest arbust és molt amic de la fauna donat que és refugi i aliment per molts ocells. El grans esbarzers també hi amaguen conills i fins i tot caus de guineu. Es una planta protectora que cal preservar si volem tenir abundància de moltes especies d'ocells com el tallarols,els tords,capsigranys i les merles.
A dintre de la cabana i com en altres ocasions hem hagut de fer feina de neteja, en aquesta ocasió de 500 caixes fruiteres que ocupaven quasi tota la cabana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada