La nostra filosofia d'aguaits ha estat sempre aconseguir curtes distàncies d'observació i de fotografia. D'aquesta forma amb òptiques curtes ( 200 - 300mm ) és possible fer bones fotos i primers plans. De fet en molts dels nostres observatoris amb un simple mòbil és possible emportar-se un record faunístic del nostre territori.
Les distàncies superiors a 3 metres ja obliguen a òptiques més llargues i molt més cares i per tant a l'abast de poques persones.
Nosaltres volem popularitzar i democratitzar l'observació i fotografia de fauna i aixó passa per fer que els ocells estiguin aprop del vidre espia.
Les distàncies de les fotos que presento són inferiors 150 cm i per tant la lluminositat i qualitat de la foto millora.
En contra cal estar en silenci,no fer sorolls amb la roba ( ha de ser de cotó), vestir roba fosca (fins i tot guants i buff), minimitzar el soroll del vidre en les càmares reflex etc....
Tot això per gaudir de ben aprop i de forma més vistosa la nostra fauna.
Totes aquestes fotos estan fetes amb una òptica 300 mm , a menys de 1 metre de distància i amb sol directe.
Per mi la llum es primordial.
ResponEliminaEstem treballant aquest tema amb els nous observatoris.Farem poda selectiva en alguns del hides antics i els nous tindran ombra trencada i sempre el sol darrera.Crec que el hide de Cala Fina és un bon exemple de lluminositat.
EliminaSi,estic d'acord,Ca la Fina té molt bona lluminositat.
ResponElimina