dilluns, 2 d’abril del 2018

El ratolí de bosc i l'astor jove a Cal Solero


Aquest matí  hem pogut fotografiar per primera vegada  el ratolí de bosc a Cal Solero. Possiblement és el responsable  de que les garrafes plenes de menjar que tenim dins l'observatori  estiguin foradades però això forma part del joc. Semblaria que el ratolí té el cau sota una roca propera a l'observatori  i menja les restes de menjar que cauen de les menjadores dels arbres. Aquest petits i simpàtics rossegadors  són necessaris  per alimenatar  a ocells com l'astor  o l'esparver que de forma habitual també ens visiten a la bassa de Cal Solero. La geneta que visita de nit la bassa també caça ratolins  i per tant   necessita de la seva presència.
El jove astor ha detectat el moviment matiner del ratolí i ha intentat caçar-lo. El ratolí és extermadament  ràpid i esmunyadís per això és molt dificil veure'l i molt més difícil fer-li fotos.També hem pogut fotografiar-lo un cop a les Comes Euques  i als Planots. Calen moltes hores d'aguait i paciència per veure'l.







L'astor jove  és molt diferent als adults . Té les plomes del pit en forma de llàgrimes marrons  i  tot ell és més marronós. Sembla d'esquena un aligot. De totes maneres té unes urpes que impressionen i  és força gran.










També l'esquirol pot ser presa dels depredadors anteriors
Ahir el vam fotografiar als Planots





2 comentaris: