diumenge, 20 de maig del 2018

Vallbonatura arriba aquest dissabte 26 amb molta fauna .....!!


Aquests dies de maig de pluges abundants ens estan fent disminuir les entrades dels ocells als observatoris.
Fins i tot Cal Solero se'n ressent. Malgrat això el Francesc i la Pepita van tenir un matí entretingut en aquest observatori.
11 espècies però amb molta abundància d'exemplars de gafarró i pinsà. També el picot garser gros els va visitar però el rei del matí va ser el cucut mascle.
Fins i tot jo vaig poder-lo veure mentre parlava amb el Francesc i la Pepita dins el hide. Un vol entre colom i rapinyaire ...quebrat i llarg. Amb un cant inconfusible. Parasitador d'altres nius on pont els seus ous perque els incubi una altra espècie d'ocell.
Aquesta és una foto que bé val un matí d'observació. De vegades no és tant la quantitat com la qualitat de l'espècie.
Aquesta espècie ja vola sovint al voltant del hide. Un altre fotògraf ( l'Albert ) va poder fotografiar la femella.... preciosa, de color marró.
Sempre tenim sorpreses a Cal Solero Hide.
Per cert el dissabte vinent en el context de Vallbonatura a les 11.30h Sala del Monestir "La Caseta de l'Òliba" presentarà la pel·lícula Cal Solero Hide..... a wild life experience!



Produïda i editada pel meu fill Martí (a qui estic eternament agraït per la feinada que ha suposat per ell) a partir de les sessions diürnes i nocturnes que jo he fet en aquest observatori. Hem fet una compilació de foto i vídeo de les diferents espècies d'ocells i mamífers albirats a Cal Solero.
El fotoparany ens ha aportat molt material nocturn dels grans vertebrats. Hi podreu veure en aquesta pel.licula 30 espècies d'ocells i 6 de mamífers.
En concret els mamífers que hi hem pogut gravar són: geneta, teixó, senglar, cabirol i esquirol.
Esperem que vingueu tots i totes a la nostra jornada de portes obertes de Vallbonatura (anima't Àngel i Lobo Blanco) .
I després, per si encara no esteu prou satisfets amb els ocells vistos a la nostra pel·lícula, el José Antonio Hurtado presenterà les seves experiències als nostres observatoris de fauna.


I a la tarda a les 17.00h de remat faunístic la pel·lícula Salvatges de Pitu Amigó. Un fantàstic documental de la fauna de la Conca de Barberà i rodalia.




Us hi esperem!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada