dilluns, 11 de juny del 2018

"Ocells versus ocells"


He fet una recopilació de fotos  on apareix  la competència entre diferentes espècies d'ocells. 
Algunes fotos són dels nostres fotògrafs habituals (gràcies a tots ells per cedir les fotos). Aquestes fotos no són planes sinò que ensenyen comportament animal. 

Si volem arribar  al públic en general  cal emocionar amb fotos  i gravacions que tinguin contingut etològic  de la nostra fauna. Les imatges  de depredació   són habitualment censurades  pel públic general però són les imatges més difícils de captar  i les que més representen la fauna salvatge.

Sempre insisteixo   en que té molta més dificultat  tècnica i d'espera (i per mi més valor )  aquestes  imatges de fauna. De fet crec que l'observació de fauna  ha de ser conèixer que fan  i com es relacionen el animals entre ells ... bebent, banyant-se, menjant, reproduïnt-se , barallant-se o depredant-se.  Els observatoris de fauna amb vidre espia permeten captar aquest tipus d'imatges i disfrutar d'una natura salvatge com mai l'hem conegut abans. 

Quan fem observació o fotografia no ha de ser  només una col.lecció de "bimbos"  o imatges sense relleu  com si d'una col.lecció de cromos es tractés.
Aquí teniu uns exemples que anirem ampliant amb fotos que segur faran i ens enviaran  els fotògrafs que habitualment ens visiten a Vallbona  de les Monges.

Cruxidell versus  merla mascle



Pinsà femella versus cucut mascle



Merla mascle versus  cruixidell



Durbec versus durbec



Verdum versus cadernera

Trencapinyes versus durbec

Tord i merla



Merla versus merla

Entrepicots





2 comentaris: