diumenge, 7 de febrer del 2021

Nou observatori de fauna a l'hort de Can Sunyol.






Finalment m'he decidit a fer el nou  observatori a la finca de Can Sunyol ( al riu Anoia a Martorell). El confinament municipal  i la necessitat de fer coses  m'han portat a fer el nou i definitiu observatori en aquest espai. Volia esperar  a veure com quedavem amb l' Ajuntament per tal de saber el material sobrant dels altres horts pero no ha estat possible.

Ja havíem aprofitat la caseta de les eines del Joan Sunyol pero l'orientació de la finestra era molt dolenta i els veïns estaven massa aprop. Per tant   hem triat un espai més allunyat   i més proper al camí del moli fariner.



Aquest nou emplaçament esta una mica apartat de la zona de més activitat humana










El material com sempre  utilitzat és material reciclat o molt barat. Les columnes fetes amb travesses de tren i les parets amb taulons d'obra.

Hem aconseguit un espai interior de 3,50 m x 1,50 m    i una alçada  de 1'80 m a la part més alta que permet esta dret dins el hide.










El vidre es provisional   i esta colocat de forma central davant de la bassa.

Donat que la terra esta tova ha estat fàcil   rebaixar uns 20 cm el nivell   per poder esta més còmodes dintre. 

Al sostre  fet d'onduline sota teula hi hem posat herba i branques per camuflatge i per evitar que faci massa calor a l'estiu.




Es un format per famílies o per escoles  perque els vidres definitius seran panoràmics  i molt grans. Per evitar els impactes mirarem de posar-los una mica inclinats perque no reflexin el  cel i els ocells no es confonguin.


Avui hem fet un instagram  en directe prou interessant  i hem fet algunes fotos amb mòbil. Això  demostra que serà un observatori per gent de carrer  i per enxamplar la base com diem sempre. Els ocells estan molt aprop i es podran fotografiar sense necessitat d'òptiques cares .





També hem fet fotos amb la càmara reflex  amb el 300 mm













He avistat:
cotxa fumada
tòrtora turca
pardal xarrec
mallerenga blava 
mallerenga carbonera´
pitroig
tallarol de cap negre
pinsà comú
tudó

Per començar i ser el primer dia no esta malament.
Quan poguem sortir  de Martorell i poguem anar aVvidres Miquel de Mollerussa ja posarem els vidres definitius.




5 comentaris:

  1. Hola, m'ha agradable molt el tema, es por fer servir per a tothom.?? Vui dir es pot demanar el puesto per fer una sesión?? Soc de Rubi I ens agradaria póquer disfrutar de aquest lloc. gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia gent de Rubi.EN principi si que esta obert el problema ara per ara es el confinament. Si voleu mes endavant fer-nos una visita et deixo el meu mobil i parlem per was up.Eduard 636436925

      Elimina
    2. Bon dia gent de Rubi.EN principi si que esta obert el problema ara per ara es el confinament. Si voleu mes endavant fer-nos una visita et deixo el meu mobil i parlem per was up.Eduard 636436925

      Elimina
    3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina