diumenge, 1 de juny de 2014

Vallbonatura 1º edició 2014 tot un èxit ¡¡¡

Ja hem celebrat la 1º edició de Vallbonatura. El temps ens ha respectat i el sol ens ha acompanyat al matí i a la tarda.
Totes les parades del recinte firal molt ben presentades i amb productes molt interessants.
A les 8.00 h del matí ja estavem muntant totes les taules.
Un nou  estimaocells ens va acompanayar durant la jornada.
Els nens  i nenes del poble també van tenir el seu espai firal.
En Gonzalo i la Laia de Drac Actiu  eren els més matiners del programa i a les 10.00 ja preparaven els seus alumnes per fer la marxa nòrdica.
La xerrada  de caixes niu va ser molt familiar  però va permetre explicar amb claredat com ha de ser una caixa niuEn acabar la xerrada   i un cop presentat l'habitacle de pedra seca vam anar a la finca dels Montesquius per conèixer de primera ma els habitacles per mussol comú.

Observant la cabana de volta  i la caixa nº 27 d'òliba
       L'habitacle de pedra seca per afavorir la nidificació el mussol comú  : Athene noctuaDesprés ens vam dirigir a la cabana de pedra seca  de Cal Miquelet per veure la caixa nº 23 del projecte òliba.Vam explicar  que l'òliba necessita per nidificar tres  condicions : alçada , foscor i escapatòries.


Al final ens esperava el millor del passeig : en "gato"  ens feia una tast de les seves cerveses artesanes Matoll de Belianes.Tot plegat en el silenci, la verdor del blat i el cel blau  dels Montesquius.

El taller  de l 'aigua de Rocallaura, el de flors seques i el taller sobre apicultura també van tenir molta concurrència.
Nosaltres a la tarda vam col.laborar amb el taller de rastres i petjades per a tots els nens i nenes . 12 kg de fang  es van gastar per fer petjades¡¡¡¡¡

Bona feina i bona nit, fins la segona edició de Vallbonatura¡¡¡


L'endamà al diari El Segre


1 comentari:

  1. Felicitats pel èxit de la 1ª jornada Vallbonatura 2014. La vostra aportació, em consta ha sigut molt important.
    El reportatge fotogràfic bonissim ¡¡¡¡

    ResponElimina