dimecres, 30 d’agost del 2017

Observatori de fauna de Ca la Fina, projecte assolit !!


L'estiu passat ja vam aparaular la construcció d'un nou observatori de fauna a Vallbona de les Monges en una finca propietat  de Ca la Fina ..... que per cert tambe té representació  d' estimaocells  i per tant confirma el gran projecte de comunitat, patrimoni i biodiversitat  dels estimaocells.
L'observatori en questió consistia en la reconstrucció d'una petita cabana situada davant d'una gran roca  on hi havia  una bassa molt antiga picada a la pedra.
La seva orientació amb el sol sempre a les esquenes  i la proximitat de la bassa  feien  el projecte interessant. La bassa amb una cabuda de 50 litres i la distància a la finestra espia de 1,5 metres   preveien  un bon observatori  de fauna.


Els esbarzers envaïen la cabana  donat que no hi havia ni sostre.
L'espai era reduït ja que unes grans roques ocupen la part interior, però per altra banda feien de sòlids fonaments a la construcció.



En aquesta petita pared  calia incloure la finestra amb el vidre espia.



Després de la primera neteja d'esbarzers  i pedres  la cabana prenia forma .
Era necessari presentar primer el marc de la finestra  i posar algun posader ben aprop de la bassa. Un arbre sec proper ens va fer la feina.


Martinus traviesus  observant la bassa com si un gratapalles fos

Movent el tronc de lloc 






Fent el forat per la finestra




El forat de la finestra medeix  120cm per 40cm ja que ens interessa col.locar un vidre gran per admetre varis observadors o fotògrafs.







Un cop col.locada la llinda  de la finestra calia presentar  els cabirons
Tot fet amb material reciclat  o reutilitzat.





El Josep, l'Enric i l'Armand  com tres jovenots van fer una feina impressionant.
El mestre de la pedra seca el Josep, el mestre de les uralites l'Enric  i el mestre  dels petits detalls l'Armand ... em recorden en certa manera "als tiets "....









La cobertura final amb terra ha convertit aquest nou espai en  un camuflat observatori de fauna.






I aqui tenim els primers resultats  ... una tímida femella  de gratapalles fa el honors  i és el primer ocell fotografiat en aquest fantàstic observatori de fauna de Ca la Fina.




Moltes gràcies al Josep de la Ca la Fina i als seus amics  inseparables .... la biodiversitat del territori  millorarà amb aquest nou observatori.
L'any vinent a per l'observatori de Cal Lel......




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada