diumenge, 3 de juny del 2018

VIDA SALVATGE als observatoris de fauna de Vallbona de les Monges : pobles de Catalunya copieu el projecte !




A Vallbonatura en  José Antonio Hurtado  va projectar dos pel.licules sobre els resultats fotogràfics obtinguts als Hides de  Vallbona de les Monges en els últims dos anys.
Actualment  tenim 10 observatoris de fauna   alguns en finques privades pròpies  i d'altres en finques privades de tercers. Estem gestionant que en projectes públics de l'Ajuntament s.hi encabeixin més observatoris de fauna.
Li agraïm al José Antonio  Hurtado la seva fidelitat i la feina feta per tal de poder difondre el projecte. De fet pensem que ja forma part dels ecosistemes de Vallbona de les Monges.
El mateix dia en Pitu Amigó va projectar  la pel.licula SALVATGES . Un excel.lent documental de fauna i territori gravat, locutat, produit i editat pel mateix Pitu Amigó.
Gràcies Pitu per la teva presència i generositat.



Aquest projecte  d'observatoris de fauna insisteixo que és copiable i exportable a qualsevol poble de Catalunya i del mundo mundial.
La finalitat d'aquestes pel.licules que estem editant últimament és reflectir que és possible no viure d'esquenes a la nostre fauna.
Totes aquelles persones  que visiten  el nostre territori volem que s'emportin bones fotos però sobre tot que s'emportin la visió del projecte.
Volem fer veure a tothom ( fins i tot ho intentem amb l'administració) que és  un model copiable i implementable en qualsevol part del territori i en "qualsevol part del món".
Amb la col.locació de vidres espies  és possible conèixer  tota la fauna que ens envolta  i això farà que la comunitat  estimi i valori més els ecosistemes que sustenten aquesta fauna.


A Vallbona de les Monges  ja hem explicat molts cops que el canvi s'està produïnt i per tant   qualsevol altra comunitat podria compartir aquest projecte.

Per tant animem  a tothom que vulgui  conèixer el seu entorn  d'una manera diferent i emocionant com són els observatoris de fauna que vingui a Vallbona i es faci seu el projecte.

Qualsevol poble de Catalunya podrà observar i veure tants ocells com els que tenim nosaltres i es veuen en les pel.licules que editem. La Vall del Maldanell  no té més fauna   que altres llocs de Catalunya  el que hem acosenguit és tenir-le més aprop i poder-la disfrutar.

Els observatoris  de fauna  ja han viatjat també,  a  mans de l'Òscar,  a Ribera d'Ondara. Allà ja hi te quatre fantàstics observatoris de fauna a ple rendiment. Sense finalitats lucratives ( com nosaltres) molta gent descubreix la seva fauna propera  dins aquests amagatalls.






Ara també   a Martorell el Guille  tindrà un vidre espia que col.locarà en una finca seva a  Corbera de Llobregat.Per tant   els observatoris de fauna  es van extenent pel territori fent la seva funció pedagògica i divulgativa.
També a Calaf  esta previst fer  un conjunt d'arbre monumental, restauració d'una cabana de pedra seca i al mateix temps fer-hi un observatori de fauna. Un  completo vaja.. fauna , flora  i  pedra seca !!

Els estimaocells que viatgen pel país tenen aquesta funció : difondre la paraula estima ocells amb una "psicologia inversa" permanent acompanyada de la resta de projectes ( caixes niu, observatoris  de fauna , fires i jornades de fauna .....) I ja fan la seva feina....



Òscar i José Antonio a Vallbonatura...i el menda.




Aqui teniu les dues entrades a youtube

"Oria el azor de Cal Solero", una divertida adapatció amb la música de el Hombre y  la Tierra.

.https://www.youtube.com/watch?v=yjAVF_9zwmM


Vida salvatge als observatoris de fauna de Vallbona de les Monges, sense música de fons .
Us aconsello  visioneu aquesta fantàstica recopil.lació de fotos de 45 minuts  de durada  posant la vostre musica preferida  de fons .


https://www.youtube.com/watch?v=d4EP5EQJ4rc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada