diumenge, 26 de maig del 2019

Quan fidelitzar espècies no és tant fàcil!


Ara gràcies al Josep Maria de  Les Borges Blanques   tenim 10  arnes d'abelles a l'era.
No només per polinitzar millor les plantes   sinò per atreure els abellarols i fer entendre als apicultors que malgrat l'abellarol menja les seves abelles  pot existir un recurs  paral.lel  compensatori amb la fotografia de fauna.
El mateix passaria amb les zones de secà declarades ZEPA   si l'administració  fes difusió d'aquest nou recurs econòmic de territori com és l'observació i fotografia d' ocells.
Els pagesos veurien finques seves sense possibilitat de rec  però  amb el recurs de la fauna  local com  a atracció turística de baix impacte com són els ornitòlegs.
Amb el Josep Maria hem arribat a un acord   de compensació per aquestes deu arnes. És  normal que l'apicultor  no vulgui que les seves abelles  siguin capturades per l'abellarol, com el  ramader no vol que el llop o l`ós es  mengi les seves ovelles.
Per això cal arribar a acords  amb altres  sectors per compensar  aquestes situacions de predació.
Nosaltres ho hem aconseguit amb aquest apicultor  i per tant és un petit èxit.
Malgrat  disposar  d'aquestes deu arnes no estem encara aconseguint tenir aprop els abellarols. Ja és el segon any que ho fem. Caldrà reprendre el projecte abellarol   de fer una gran talús  per afavorir la seva nidificació donat que la seva presència no es tant nombrosa com abans.

Avui el Pedro Murillo ha estat  una estona en aquest observatori. Pocs ocells  per les plujes d' ahir.
Seguirem intentant apropar la fauna a la comunitat de Vallbona  i a  tots els usuaris que vinguin a visitar-nos.





Sempre diem que per posar nom al ocells cal primer posar nom a les persones.En aquest cas l'abellarol portarà  el nom del Josep Maria apicultor.

.....i com ocell una oreneta  de la Bassa de Cal Pons   que porta el nom  de l' Eduard Montseny !!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada