diumenge, 24 de novembre del 2019

Millores a la Bassa de Cal Pons : un nou espai de fauna de riera!


Aquest diumenge hem fet algunes millores a la Bassa de Cal Pons. Hem pintat una mica el sostre per dissimular les parts deteriorades. Amb creativitat i algunes plantes artificials l'interior d'aquest nou espai d'observació de fauna de riera ja té un altre aspecte.







El regal que ens va fer l'artista Núria Benet   ens recorda que cal reciclar  i disminuir l'ús dels plàstics.




 Una altra obra gran format  molt adient del Gonzalo











Les fitxes tècnicques dels amfibis de la zona extretes de la Societat Catalana d'Herpetologia  ens informen de forma rigurosa de quins gripaus i granotes podrem observar en un futur en aquest nou ecosistema recuperat.



Abans de les reformes



També es poden veure ja els dibuixos que els nens del poble  han fet a la paret  destinada a pintar animals  amb guixos de colors.


Abans de les reformes




Una gran lona de pvc ens recorda les sis espècies més freqüents del riu Maldanell: el gripau corredor, el gripauet de punts, el gripau comú, la granota verda i la reineta.






Fins i tot dos estimaocells ( l'Èric i l'Eduard) fan guàrdia i vigilan aquest nou espai. Les fotos dels ocells avistats  fins ara  ens indiquen que aquest nou espai no només serà pels amfibis i rèptils sinò també pels ocells de la zona. Les enigmàtiques  libèl.lules ja fan han estat presents aquest estiu. Les menjadores  i les caixes niu  acolliran la mallerenga carbonera , la mallerenga blava i altres aus.




Avui  una mallerenga carbonera i una cadernera han vingut  a esmorzar a les finestres de la bassa.






Aquests amplis finestralls oberts a la biodiversitat  del Maldanell   semblen dos pantalles de televisió  de format gegant.







Encara ens falta naturalitzar una mica més l'interior de la bassa amb troncs i soques . Malgrat tot  va millorant també l'aspecte exterior.


Abans de les reformes aquest era l'aspecte de la bassa




Abans de les reformes











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada