diumenge, 5 de juliol del 2020

En barratina blava retroba els seus orígens!



Aquest cap de setmana hem renovat el primer Estimaocells  que va veure la llum al món l'any 2014.
Orígen del projecte estimaocells  en "barratina blava" estava ja molt deteriorat, pendent de retrobar-se amb els seus creadors.


maig 2014...erem  joves!!!!

Grata sorpresa , hem tingut de convidats a la Jordina, la Marina i en Jordi  que van ser els  pares  d'en Barratina Blava. Molta gent em pregunta com va neixer el concepte Estimaocells i jo sempre explico que calia evolucionar  i donar un significat positiu als antics espantaocells. Moltes persones del sector del proteccionisme  van ser les responsables d'aquest canvi  i en Jordi i la seva família van ser unes d'elles.
Actual president de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) en Jordi Baucells va ser sense saber-ho un dels promotors inicials dels Estimaocells.
Ha estat un finde ple de fauna  i   proteccionisme, com  sempre  que coincidim amb la familia Baucells.
La primera visita va ser a la Bassa de Cal Pons  i l'Espai Maldanell exterior.


Les granotes verdes ja són protagonistes d'aquest espai



A la tarda vam anar a revisar la caixa niu de colltort on els sis pollets ja estaven força crescuts . Ocells realment sorprenents que imiten  el soroll de la serp com a defensa i que quan són adults també mouen el coll  com una serp.





Vam visitar la cabana de les Comes Euques  que ara  hem enfosquit . També hem obert les dues finestres per afavorir l'entrada de l'òliba.  Hi col.locarem una caixa nova per òliba.
Més tard era el moment  de revisar la caixa 35 per anellar els polls d'òliba. Sort que hi vam anar  perque un dels polls havia caigut de la caixa.


Quan la calor ja no apretava tant va ser el moment  de refer l'Estimaocells  i donar.li  una nova estética   d'ornitòleg de l 'ICO.











Qui diu que els estimaocells no estimen els ocells....aquí en torneu a tenir la prova ...les caixes centrals del projecte estan ocupades per pardals.



Una ràpida visita el projecte abellarol ens va permetre comprovar que la caixa niu d'abellarol estava ocupada pel pardal roquer i  que la mega caixa niu d'oliba hi tenia una lletrina de geneta.




Visca l'aixeneta Jordina!!!





A la nit era el moment d'alliberar la sorpresa que van portar els nostres convidats   .... una òliba del Centre de Torreferrussa.. Primer calia anellar-la.



                                      Moltes activitats  en una tarda calurosa de dissabte . 

El diumenge matí i  després d'una migranyosa nit va ser el torn d'anar a Cal Solero, l'observatori estrella del nostre projecte de fauna.
Fins a 27 espècies diferentes  van comptabilitzar   en aquest màgic espai.










 A la tarda   i per acabar aquesta marató d'activitats  vam penjar la caixa num 45 d'òliba    a una cabana del terme.


Un gran retrobament post covid que necessitavem per agafar forces  i continuar amb el nostre projecte  de fauna salvatge i lliure!!
Vam parlar de linx ibèric,assamblees de l'ICO,llicència de fotògraf , parcs de rapinyaires nocturns, canyets i molts altres projectes de futur.

Gracies per haver vingut a fer-nos una nova visita Jordina , Marina  i Jordi ...fins la propera!!!!







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada