dijous, 15 d’octubre del 2020

La Font de la Teuleria ( Cal Manco) : un nou espai per observar fauna .



Estem enllestint ja el nou observatori de fauna a la Font de la Teuleria. Aquest nou  i màgic espai  és propietat  del Manu  de Cal Manco.

Ben aprop de la font hi tenen la Torre   de Cal Manco on abans  hi havia ovelles.

La Font de la Teuleria rep aquest nom perque abans s'hi feien teules  amb l'argila de zona. És una font ancestral que  sempre ha tingut aigua   fins i tot a les èpoques més caluroses  i per tant   ens treu la feina de tenir que portar aigua amb el tractor.

Estem canalitzant l'aigua per tal d'aconseguir  fer una bassa de gran superfície  amb un pam de profunditat. Una bassa que permetrà que amfibis i rèptils  hi puguin viure còmodament. Si el volum d'aigua és important atreurà més grans mamífers  i   més ocells.

Com la resta d'observatoris el reciclatge  o aprofitament  d'estructures prèvies és la norma. En aquest cas calia fer un hide discret i petit  i per això vam fer servir  6 palets de fusta cedits pel Pau de l'Olivera.

Per tant l'observatori només pot encabir-hi dues persones  sentades amb cadira baixa  de pescador.

La novetat  d'aquest nou habitacle es que hi hem posat tres vidres espies.

Un vidre frontal de 1,70 m  i dos de laterals de 90 cm. El vidre frontal permet veure l'entrada dels ocells  i el forat del picot.  Els vidres laterals  permeten veure si algun cabirol o senglar entra lateralment a la bassa.















Detectat  perillós gran mamífer  armat amb la càmara de fotos i una caixa niu. Portador  d'una pèrtiga per penjar la caixa niu : Eduardus viverus
Espècie en perill d'extinció i codiciada  per alguns sectors . En recerca i captura fins l'any 2024.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada