dimecres, 1 de gener de 2014

El primer ocupant del projecte òliba. No hi han animals sense rastres ni rastres sense animals.

Per fí hem pogut constatar l´ocupació d' una de les caixes niu del projecte òliba. Es tracte d'un individu solitari ( possible mascle en dispersió) que ja havia deixat rastres  de femtes i egagròpiles al terra de la cabana. No hi han animals sense rastres i no hi han rastres sense animals.
Les femtes blanques es situaven per davant  de la porta  de la pallissa i les egagròpiles per darrera de la mateixa porta. Era evident que l'exemplar d'òliba es situava damunt  de la porta mirant  en direcció a la caixa niu. Dins de la caixa niu una vintena d'egagròpiles demostren que ha dormit dins la caixa  força dies.
Per tal de no destorbar-la hem instal.lat una càmara de fototrampeig  que a les 19.24 hores del día 29 ha detectat amb quatre fotos la seva presència. Efectivament l'exemplar es situa damunt la porta de la pallissa mirant la caixa niu  justificant  la disposició dels rastres trobats.
Estem molt contents de que l ' òliba hagi triat una de les nostres caixes niu per passar-hi nit. Ara caldrà veure  si més endavant ( a la primavera)  això suposarà també una primera nidificació.  També intentarem col.locar una nova caixa ( la nº36)  en una pallissa propera de tal manera que "treballin" les caixes de forma conjunta.


 

 

Un ensurt inesperat quasi ens esguerra la tarda, el cotxe va caure a la trampa del fang. Uff ¡¡ sort del David i el Pep sinò marge avall ¡¡¡
La Minerva com a bona fotògrafa  no va perdre detall !!
1 comentari: