dilluns, 5 de juny del 2017

Estimaocells a l'Estany d'Ivars: "els 7 magnífics"




Ahir va ser un gran día pel projecte estimaocells. L'Eva i l' Enric  van acollir "a casa seva" a set estimaocells fets per famílies de la zona.
La jornada va començar plujosa i va acabar igual pero amb set estimaocells més al món.
Primer vam explicar que ha suposat aquest projecte estimaocells per la comunitat de Vallbona de les Monges. Els seus quatre principals valors: comunitat, reciclatge, art de territori i  biodiversitat.
El públic assistent va ser conscient llavors  que un petit gran projecte entraria en les seves  vides  i en les dels seus fills i nets.
La pluja va permetre fer els estimaocells en les magnífiques instal.lacions de Cal Sinen que durant un temps serà el domicili   dels nous estimaocells.
Un cop recuperats  del bosc inundat els màstils  i "la palla "  va començar la màgia dels estimaocells. Aquells essers quasi humans que no existeixen i que poc a poc van creixent i apareixent  d'entre la roba i  la palla. Només calia veure les cares enlluernades dels nens per entendre que els estimaocells  hipnotitzen , embadaleixen i enamoren.
Sense estar clavats a terra  i només recolzats a la paret pensavem que costaria més la seva construcció pero no va  ser així. Fins  i tot va ser molt més fàcil col.locar-hi sòlidament els caps o caixes niu.
Les pintures i la sil.lueta del pitroig van fer la resta. Els seus propietaris  entenien ara la dimensió d'aquest projecte. Ja estaven agermanats amb els estimaocells de la cruïlla dels estimaocells a Vallbona de les Monges, amb la família d'estimaocells de l'Hortet del Bruc al Bruc, amb els desapareguts estimaocells de l'escola de Sant Martí de Maldà  i amb els nadalencs estimaocells de Bellpuig.
En definitiva la família d'estimaocells creixia  i s'instal.lava  en el meravellós indret de l'Estany d'Ivars i Vilasana.
El naixement d'una nova col.lònia d'estimaocells és sempre un motiu d'alegria  i  festa grossa. Com expliquem sempre, només posant nom a les persones posarem nom al ocells i només estimant i sent agraïts amb les persones que ens ajuden a difondre projecte posarem nom als estimaocells.....
Moltes gracies famílies  i sobre tot  moltes gràcies Eva, Enric i Heura!!!
Ara falta només clavar els estimaocells en el seu lloc definitiu perque els seus padrins els puguin cuidar, observar , fotografiar , compartir i  les mallerengues de l'Estany hi puguin criar en les seves caixes niu.

                               Moment  d'explicar el perquè dels estimaocells ....


Col.locant el màstil central de l'estimaocell






Aquest cop la palla va ser substituïda per canyissar de la zona i herbes de la sega dels voltants. També van ser bons materials ,  com els màstils resultants  de la poda de xops. En definitiva els estimaocells s'han d 'adaptar als material  de la zona i menjar productes de km.0


L'Enric i l'Heura , pare i filla  units per les cames de l 'estimaocell





Moment d'alimentar cames i panxes 





Nova indumentària publicitant projecte i valors dels estimaocells.



Al final "set magnífics estimaocells ivarencs " que faran les delícíes fotogràfiques dels visitants del parc.Esperem que es facin moltes fotos  i es difonguin els valors  dels estimaocells per tot Catalunya.

Jo els hi posaré ara  un nom pero ben segur en tindran molts més  i els rebatejaran continuament

"El cíclope llengua llarga"


"El rialler cara vermella"


"L'enamorat "


"El pagès escolta"


" En mirada caiguda"


"En T.Maduro"


"El corporatiu ocellaire de l'estany"


Una foto d'amistat  intergeneracional , de territori, de comunitat , de  biodiversistat i de reciclatge








                                      Els estimaocells ja tenen nom i la família és  ara més gran.

Diu la llegenda que aquests estimaocells quan sigui de nit caminaran  per  damunt  de les aigües de l' Estany d'Ivars cercant el canyissar que els alimenta.  Només si un nen els veu menjar  de nit i fora del seu forat es convertiran en persones humanes.....i aquesta és la llegenda dels estimaocells .
                                             I conte contat  aquest conte s'ha acabat... !!!

                      JO💗 ESTIMAOCELLS

                    Estimaocells per sempre !!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada