diumenge, 11 de març del 2018

El Xavi , el Lluís i el Francesc estrenen el nou Cal Solero !!


Després d'una cursa contra rellotge, contra fauna  i contra viento y marea el divendres nit vam col.locar el nou vidre espia a Cal Solero (amb la inestimable i necessaria ajuda del Ramon Josep).
Sembla fàcil medir un marc i un vidre en un taller  però no és tant fàcil col.locar.lo al mig de la muntanya i sense llum. Tota una aventura de "pares adolescents motivats" que va permetre tenir enllestit l'aguait  per l'endemà.
El dissabte venien de nou lobo blanco  i els seus acompanyants ( el Xavi i el Francesc)  i calia tenir enllestit el dintre  i el vidre  de l'observatoti de fauna de Cal Solero.
Vam pintar de negre tot l'interior, vam col.locar una moqueta de goma a l'estanteria  per no ratllar els equips forogràfics  i vam aïllar amb espuma  de poliuretà tots els forats que vam poder.
També vam reforçar el sostre  perque el dimecres anterior  es movia pel  fort vent que bufava  i va fer la guitza al Rafel i a  l'Antoni. Malgrat tot  algunes fotos  molt xules van poder fer ... us passo el seu link:



El matí del dissabte l'entrada d'ocells  va ser molt irregular. El nou vidre al ser més gran delata més els fotògrafs  i és possible que això influís en que el ocells  no es paraven massa estona a la bassa. Encara hi han moltes basses naturals en el territori  per les plujes de dies anteriors. Aquesta competència d'aigua és dolenta per concentrar fauna i es produeix un efecte de dispersió dels ocells.
Poc volum d'ocells  però espècies molt interessants com el pinsà mec,el mosquiter comú i l'astor.
Esperem que els ocells de Cal Solero s'acostumin al nou vidre  i si cal hi col.locarem dintre una malla militar  de camuflatge   per evitar ser vistos. 
La panoràmica amb aquest nou vidre es espectacular en comparació al vidre anterior.L'espai ha quedat  correcte per dos fotògrafs  i fins i tot  per un tercer  una mica més apretats. El marc del vidre té un reforç central per evitar que la fusta fletxi i trenqui el vidre ( el marc es molt llarg 150 cm). Aquest reforç es pot treure mentre es fan fotos però un cop acaba la sessió de fotos cal tornar-lo a posar.
Hem de poder compatir la fauna de Cal Solero  amb més persones i aquesta ampliació d'espai i de vidre  era necessària.
Aqui us deixo alguna foto de lobo blanco ( el Lluís) i el pare de lobo blanco ( el Xavi).
Moltes gràcies  per ser-hi  i per compartir territori.

                      Nova perspectiva  interior...algun  punt de llum veig per darrera que caldrà tapar !!!!


Aspecte del nou vidre



Les seves fotos







"Oria" la reina del Cal Solero






1 comentari: