diumenge, 25 de març del 2018

Merla blava i arpella a l'era


Avui fent proves als nous observatoris portàtils de l'era hem tingut la visita de la merla blava. S'ha deixat veure damunt de  la cabana  on feiem el hacking d'òlibes.
Feia anys que hi era en aquesta cabana però al haver fet hacking aquests últims anys havia marxat. Ja torna  a dormir  a la nostra cabana i  mirarem  de posar el hide portàtil en algun lloc que ens permeti fotografiar-la .
                            Foto antiga de la merla blava , de nit dorm damunt  la caixa niu de les òlibes


Espècie ( Monticola solitarius-Roquero solitario) que pertany a la família dels Muscicapidae ( com mastegatatxes) i no  dels tords.Viu en escarpats de pedra pero en el nostre cas viu i dorm en una cabana de pedra seca. És dificil de veure , d'identificar i molt més de fotografiar. Donat que menja insectes i cucs ens plantejarem el tema de posar-hi cuc de la farina viu.... projecte que tenia en ment feia temps.
Els cucs de la farina ens permetrien fer venir també al puput, l'oriol ,el cucut,i d'altres insectívors dificils de fotografiar.
Avui hem vist el mascle  de  merla blava ... blau fosc   ulls foscos i  bec llarg. Vol més lent que les merles.Les fotos són dolentes perque estan fetes de lluny.





La segona sorpresa del matí ha estat aquest rapinyaire de vol  planejador, ales obertes i negres que sembla una arpella vulgar. Si algú ho sap que m'ho confirmi....ja esta confirmat  per l'Oscar ...un mascle arpella vulgar ( aguilucho lagunero-Circus aeruginosus). No és habitual aquest rapinyaire en els nostres boscos   és més típic de la plana. Segurament feia una ronda  de cacera.






Finalment algunes proves de dins del container pedra....les branques estan massa lluny pel 300mm però anirem ajustant el tema. Avui   ha estat un dia plujós ,fred i humit ....molt dolent per veure ocells o  fer  bones fotos.
El segon model de hide forestal  portàtil també l'hem col.locat al mig de la parada perque la fauna s'hi acostumi. Hem col.locat una safata d'aigua o menjar   incoporada al hide pedra.









1 comentari: