divendres, 31 d’agost del 2018

Un regal sorpresa anomenat biodiversitat !


El  dimecres va ser un dia de sorpreses  i aprenentatges  a Vallbona de les Monges.
De la ma dels joves  "sobradament preparats "  com dic sempre, en la figura de l'Enric. Un fill preocupat per sorprendre i agradar  als seus pares amb un regal sorpresa. El regal sorpresa  era la biodiversistat  de  Vallbona de les Monges.


Quina por, on ens porta el nostre fill?

Jo evidentment   entusiasmat en participar d'aquesta sorpresa  i de poder fer  gaudir del nostre territori a tots els que ens visitin i més als familiars i amics dels nostres amics.
L'Enric havia preparat un regal sorpresa  amb  dues motxilles amb els estris necesaris per  disfrutar d'aquell desconegut regal.
Les motxilles serien obertes un cop estiguessin inmersos en el regal.
A les vuit del matí  varem quedar a l'aparcament  del Restaurant el Tallat, punt habitual de recollida dels nostres fotògrafs.
Jo i els Estimaocells  formavem part de la sorpresa i per tant   ens vam presentar i conèixer per primer cop en aquell moment. Calia explicar el projecte Estimaocells per tal de que el Joan  i l'Assumpta comencessin a saber on anavem,
Dels estimaocells  presentats varem destacar l'Estimaocells de Cal Solero. Per algun motiu?


Els varem explicar que cada Estimaocells representava una familia del poble o un grup d'amics  i que el conjunt dels 37 Estimaocells representaven el conjunt del territori. També varem incidir com des de la Cruïlla dels Estimaocells surgien els veritables projectes  de fauna.



Jo fent de ganxo per la sorpresa !!


Va ser dificil explicar el projecte Estimaocells sense desvetllar el regal sorpresa!!








Els Estimaocells hipnotitzen, enamoren i aquest dia no va ser diferent!


Un cop acabada l'explicació  del projecte vam agafar els cotxes i ens vam dirigir a la finca del Ramón Josep.
De seguida  i sense explicacions vam  pujar la muntanya i vam entrar dins l'aguait sense que puguessin saber que era  aquell lloc.
De sobte una mallerenga blava i un picot garser gros van  entrar a beure i van cridar l'atenció  del Joan i l'Assumpta ..... i la màgia del vidre espia es va  posar en marxa atrapant als observadors.



Amb una mirada de complicitat l'Enric i jo vam abandonar l'observatori  deixant-los sols amb la fauna de Cal Solero.

La sorpresa sense saber-ho es va desvetllar  però els pares de l'Enric estaven ja inmersos  en l'ecosistema de Cal Solero.

L'efecte sorpresa evita decepcions  i espectatives sobredimensionades  de tal manera que   una gran lliçó hem après d'aquest regal sorpresa. Alguns dels nostres usuaris tindrien menys decepcions si com l'Enric pensessin més en sorprendre  i aprendre que  en fer grans avistaments o fantàstiques fotos.

Cal observar els observadors  i les seves reaccions  i en aquest cas  més que mai. Les reaccions enfront un regal sorpresa d'un entranyable fill per uns fantàstics pares.

I les motxilles es van  obrir  i  es van posar en funcionament.
....els ocells tenien nom gràcies  a un  manual d'ocells.
....es podien fotografiar  i inmortalitzar amb la càmara de fotos.
... apropar-los era possible gràcies  a uns binocles.
....la  sed i la gana van ser  apaivagades amb l 'aigua i l'esmorzar.
Una  motxilla calculada  i preparada  a la perfecció per un moment perfecte.




I els ocells  van entrar tot el matí  fins la una del migdia, moment en que van abandonar l'aguait. Malgrat les pluges del dia anterior  semblava   que la fauna de Vallbona estigues esperant amb els braços oberts al Joan i l' Assumpta.
Fins a 18 espècies diferentes amb esquirol inclòs  es van conjurar i concentrar a la bassa de Cal Solero.






Quina  lliçó de vida  més intensa  vaig aprendre aquell matí. Els sentiments mouen muntanyes i ocells en aquest cas. Molt més valuosa que les valoracions  d'un expert  sobre  la viabilitat econòmica del turisme de fauna ( tu ja m'entens Enric). Allò que diem sempre , que cal estimar els ocells pero primer cal estimar  a les persones. I que buscant ocells molt salvatges trobem pel camí persones molt humanes.
Gracies Enric, Assumpta i Joan per aquest fantàstic regal sorpresa que també sense saber-ho hem rebut nosaltres.
Un regal sorpresa anomenat biodiversitat !










3 comentaris:

  1. Hola, nosaltres hem estat els primers sorpresos al llegir aquest bloc. Encara no ens hem recuperat de la sorpresa del fantàstic regal que ens varen fer, i ara revivim tots els bons moments viscuts a Vallbona. Van ser 3 hores espectaculars i plenes d’emocions al veure els ocells tant de prop en el seu entorn natural. Gràcies, Enric i Eva pel regal, i gràcies Eduard per la teva bona disposició i dedicació en la que deixes constància de la manera com veus la vida i la biodiversitat. Aquesta biodiversitat de la Natura es com estimar a l’ésser humà, ja que en som part activa. Podeu estar segurs que hem quedat atrapats pels estimaocells i tot el que se’n deriva. Gràcies de nou !!
    Assumpta i Joan

    ResponElimina