diumenge, 2 de setembre del 2018

Vallbona de les Monges regala biodiversitat al Molt Honorable President de la Generalitat Sr. Quim Torra.


Ahir jornada política intensa a Vallbona de les Monges. Moments de nervis  i preses per molts per tal de que tot sortis bé.
El Molt Honorable President de la Generalitat  Sr Quim Torra  arribava puntual a la cita amb el poble de Vallbona de les Monges.
Corredisses d'última hora i molta seguretat als carrers de Vallbona.



Gràcies al nostre actual Alcalde ( en Ramón Berguedà)  ens situem al peu de l 'Ajuntament com a  representants  del Consistori sense ser-ho.
El moment és aprop i el repte també: donar-li una caixa niu al nostre actual  i 131è  Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya  Sr Joaquím Torra i Pla.
En aquest fantàstic moment m'acompanya el meu amic Marc , inseparable quan parlem de biodiversitat,territori i Vallbona de les Monges.
Una biodiversistat en forma de caixa niu catalana, catalanista i potser alguna cosa més si la mallerenga blava  així ho fa entendre.



Finalment  arriba tota la comitiva de polítics  i seguretat amb el President Torra al capdavant.





Perfectament dirigit  pel Ramón  el President  puja les escales de l'Ajuntament  i s'apropa a les autoritats de Vallbona de les Monges.


Les presentacions són breus i al fons ja es pot observar   como brilla la biodiversitat  de Vallbona   de les Monges


I arriba el  gran moment : breu però intens  i certamen complicat.Com explicar què és aquesta caixa de fusta feta amb material reciclat , amb una barratina a la tapa, quatre barres pintades  i una mallerenga blava  a la portada. A dins : un joc de cartes d'ocells dels nostres amics de La Sabina  de Montsonís, una explicació del projecte Estimaocells  i  un  breu dels nostres observatoris de fauna.




Sorpresa  i simpatia desborda el President   quan rep el regal. També mostra interes en el nostre projecte Estimaocells. Segurament  la primera caixa niu que rep un representant polític  de tant alt nivell com un President  de la Generalitat. 
Comentari  divertit del President quan diu si pot penjar la caixa niu en un arbre del Patí dels Tarongers del Palau de la Generalitat. Com diem sempre la fauna no falla i la mallerenga carbonera  segur que hi serà present i podria ocupar aquesta caixa niu.
Cal ser valents , cal sorprendre , cal emocionar si volem difondre biodiversistat entre els nostres representants polítics i entre els nostres conciutadans.
Jo vaig ser el vehicle d'entrega  però va ser tota la comunitat  de Vallbona de les Monges que va fer entrega   d'aquest fantàstic present.
Sense els veïns de Vallbona i  veïns de pobles veïns  no hagués estat possible   arribar fins aquí. Hem de seguir perseverant i fent proselitisme   de la biodiversistat  del nostre territori  i si cal fent-ho donant una simple  i  reciclada caixa niu per mallerenga carbonera  com hem fet avui.





 La jornada va continuar amb una visita a les Instal.lacions municipals, el Museu  del Cine ( a càrrec del Sr. Queraltó). Sortint del Museu del Cine es van dirigir al Monestir per conèixer la seva congregació de monges i les millores del Museu ( la Farmacia).






Els veïns de Rocallaura van fer gala de les seves millors  voluntats  i dels seus millors colors.
El President no va dubtar a fer costat , saludar, abraçar i  fer-se fotos amb  tots els veïns presents en l'acte.










Un cop dins el Monestir es va fer  la visita a la restaurada farmàcia d'aquest fantàstic Monestir del Císter.
Moments per parlar  i  fer valoracions del dia  i del moment.



Els periodistes preparats pels parlaments




Finalment  els parlaments.
Primer l'Abadessa del  Monestir, després el representant  de Fundació la Caixa, l'Alcalde  de Vallbona  Ilsm. SrRamón Berguedà i finalment i com marca el protocol el Molt Honorable President de la Generalitat  Sr Quim Torra.




Tota la comunitat de veïns  pendents de les paraules  dels seus dirigents.


Benviguda i agraïments per part de la congregació  cistercenca.

                                           

Una gran explicació de tots el projectes duts a terme a Vallbona de les Monges, Rocallaura i Montblanquet en aquesta última legislatura  ....   en mans del nostre alcalde Ilsm Sr. Ramón Berguedà.




Per acabar les paraules  del  Molt Honorable President de la Generalitat  Sr Quim Torra.





 Vam conèixer a la dona del President  i ens va permetre fer una última foto de record.


 Acabem  amb el que podria haber estat el titular d'aquest breu post:

"Una caixa niu al Pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat"

Avui  dia 7.10.2018 he recollit una carta al portal de La caseta de l'òliba  a Vallbona de les Monges.
El remitent   simplement ...el President de Catalunya....si si   el Molt Honorable President  de la Generalitat Sr Quim Torra. Ens dona les gràcies  pel regal de la caixa niu. Està clar que el protocol funciona però detalls com aquest fan més grans a les persones en aquest cas al Sr. Quim Torra. 
De res i tal como diu esperem que  algun dia torni a Vallbona de les Monges i poquem ensenyar.li en persona el nostre patrimoni faunístic.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada