diumenge, 2 de setembre del 2018

El picot garser i la mallerenga blava "capturen" a la Montse !


Aquesta matí tocava observació i fotografia d'ocells com molts  dels últims matins. Però avui havia de ser un dia diferent.
Avui ens esperava a l'aparcament  del Restaurant el Tallat  la Montse  de L'Espluga de Francolí.
Recomanada pels nostres amics Pitu  i Francesc.
Aficionada a la natura   i als ocells   avui s'estrenava en un observatori de fauna amb vidre espia. I com no podia ser menys desseguida que s'ha  assegut a la cadira de l'aguait   ha estat capturada pel picot garser gros. Fins a quatre picots simultanis han improntat a la Montse  que ha quedat meravellada del moment.

 Amb una òptica curta els ocells quedaven massa lluny en la targeta gràfica




Hem intercanviat òptiques de la càmara i li he deixat el meu 300 mm   donat que era compatible amb la càmara que portava. L'aproximació  dels ocells ha millorat i encara   ha pogut disfrutar més del moment.




En la meva reiterada insistència d'observar als observadors i veure les seves reaccions avui ha estat un dia fantàstic.
Donat que m'he quedat  amb la Montse una estona llarga  he pogut recuperar aquella funció docent  que ja havíem oblidat.  Avui he recordat que no hem de deixar de fer aquesta funció i que tenim que reactivar-la i promocionar-la. Si volem enxamplar la base de l'observació de la fauna aquest és l'únic camí. 
Si només portem als aguaïts persones ja atrapades  sempre serem el mateixos, no  evolucionarem i ens dirigirem a l'extinció.
Hem  d'ensenyar al mon  sencer  allò que encara a nosaltres ens emociona i buscar per tot arreu persones encara  per emocionar.
Cal perseverar en ser cada cop més i millors. No ens ho hem de quedar per nosaltres o per uns pocs.
Avui  ha tocat fer docència a una docent  (professora  de tecno en una escola d'Alcover) .... tot un repte.




La seva cara de felicitat reflectia el moment . Estava clar que la Montse, com moltes altres persones que han passat pels aguaits, havia estat capturada pels  ocells de Cal Solero. Es evident que la predisposició  de ser captivat  i atrapat   en algunes persones és superior que  en altres. Fins i tot pot haver-hi  algun cas en que la presencia tant propera  dels ocells no emociones  ....... pero jo encara no l'he conegut.... almenys a Vallbona de les Monges.
El proper repte serà capturar a la seva germana i  la seva filla. 
El repte continua !!!! 
Gràcies per caure al parany  dels observatoris de fauna del nostre territori.
Gràcies per recordar-nos el camí que no hem de deixar mai.

Fins la propera Montse  !!






3 comentaris:

  1. Gràcies per crear aquest projecte que fa possible sentir-te tan proper als ocells i que sent tan teu fas arribar a tothom, des dels experts fins als que encara n'hem d'aprendre. Ha sigut una experiència fantàstica, segur que ja n'oblidaré les mallerengues, els pinsans, les cotxes i totes les altres aus que m'has ajudat a identificar. Com tu dius, he quedat atrapada per l'ornitologia!

    ResponElimina
  2. Montse, ja crec que estàs atrapada.Ho vaig veure immediatament a l'observatori del Riet Vell amb les teves consultes i la il·lusió visionant aus.
    M'alegro t'ho hagis passat bé, no en tenia cap dubte.
    Fins un altra dia . . .

    Francesc Font i Pons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Francesc, quina il·lusió el teu comentari! Moltes gràcies per les teves recomanacions. A veure si tornem a coincidir en algun observatori!

      Elimina