diumenge, 28 d’octubre del 2018

Molta pluja i menys ocells !



Una nova crònica del Francesc  a Cal Solero  que ens permet explicar fil per randa tots el ocells avistats el divendres passat.Un dia dificil però també interessant  de la manera com  ho explica el Francesc.
Avui  he estat per Vallbona   i les basses naturals són tant abundants   que fan molta competència a les dels nostres observatoris. Encara  el menjar de les menjadores no fa la seva feina i ara estem en un impàs  de pocs ocells. Avui pero el fred ja arrivat i això és bona notícia . Tambe cal recordar que els caçadors ja estan  en plena activitat i ens acompanyen en les nostres jornades de fotografia. Que hi farem ens hi adaptarem.
I aqui teniu  la crònica del dia.

Francesc Font Pons

ds., 27 d’oct. 21:16 (fa 22 hores)
per ajo
Hola Eduard,
Vaig conèixer al Ramon Josep, molt puntual i agradable.
Els ocells van estar més esquerps, no va ser un bon dia pel que jo desitjava . . . veure espècies noves . . .  ja sé! ja sé!, i ara em diràs "que més vols!". . . vaig estar-hi de 09:00 aprox fins 18:30 tot seguit i hi van haver llargues hores sense veure res . . . és el meu risc!
Doncs sí 16 espècies d'ocells i l'esquirol . . . però estaven nerviosos, aguantaven poc, agafaven una mica de menjar i marxaven immediatament . . . alguns bevien aigua(pocs) i  de banyar-se menys.
Llista:
  1. Pinsà, el primer de venir  . . .  en van venir forces.
  2. Mallerenga emplomallada, moltes, aquestes van per feina s'hi estan poc però són molt fotogèniques.
  3. Mallerenga blava, algunes, la que va picotejant pel vidre de l'observatori no acaba mai la feina . . ., anava i venia.
  4. Mosquiter de passa, no sé si només n'és un que va i ve o n'hi ha més d'un.
  5. Mallerenga carbonera, algunes, també s'hi estaven poc.
  6. Pit-roig, no sé si era un o més d'un però tenia molta feina a fer fora la Cotxa fumada que posaré més endavant, deuen ser enemics o estimen a la mateixa dama. . . no crec!
  7. Picot garser gros, no sé si era el mateix, va venir varies vegades . . .  sempre s'agraeix, és simpàtic.
  8. Tallarol de casquet(femella), crec que només en vaig veure una que ni tant sols es va acostar, ho va intentar però finalment no va entrar.
  9. Tord, no sé si vans ser un parell o més doncs els confonc amb les Grives, però un o dos van entrar.
  10. Cargolet, no s'hi va estar més de mig minut i no es va poder fotografiar, voltava pel marc del vidre i finalment no es va tornar a presentar.
  11. Cotxa fumada, crec que només era una i sempre intentant evitar el Pit-roig que constantment el molestava . . .  finalment va poder entrar i ser fotografiat.
  12. Gratapalles, crec que tres o quatre, molt tímids. Crec van ser els únics que es van banyar.
  13. Griva, algunes, no moltes... a veure aigua.
  14. Merla, tampoc moltes 5 o 6, van estar-s'hi molt poc . . . mascles, femelles, joves(crec!).
  15. Picot verd, un . . . va veure aigua i va fer fora una griva que sembla el molestava.
  16. Gafarró, òndia quina diferencia amb l'estiu, només 2 o 3.
  17. I entremig l'esquirol, el vaig veure venir per davant de lluny . . ., ara el veig . . .  ara no el veig, i al finar arriba, beu ràpid i adéu. Més tard el vaig veure passar de nou que venia del darrera, no es va parar.
I això és tot . . .
Quan vaig sortir i estava al cotxe a punt de sortir, el Ramon J. arribava amb el seu tractor doncs trobava estrany que trigués tant a sortir . . . jo li acabava de fer el WSP per dir-li que anava cap a casa . . . vam poder parlar una estoneta més i ens vàrem acomiadar fins a una propera jornada . . .  esperem ens deixi el fred.

I ara sí que he acabat.Salut, visca la terra . . . i els ocells






1 comentari: