dilluns, 1 d’abril del 2019

Tot això no va d'ocells o gripaus. Tot això va d'un poble que es diu Vallbona de les Monges !!


Gripau corredor-Sapo corredor-Bufo calamita


Aquest cap de setmana  hem plantat  els nenúfars de la Rosa i el Joan  de Jarditec   de Mollerussa. 
Vàrem fer un intercanvi amb ells....caixes niu a canvi  d'assessorament   i  plantes aquàtiques.


Els nenúfars donaran color  a la superfície  de la bassa  i permetran que hi descansin amfibis i insectes d'aquest nou ecosistema.
Jardiner de nenúfars



  A la  nit una clàssica  sortida nocturna amfíbica   passejant per la riera amb els incondicionals  dels animals (Minerva i Marc).



Després calia  fer de paleta al sostre per tapar part de la façana 



Sempre hem dit que els projectes de fauna necessiten  indispensablement de les persones.  Aquest nou projecte d'amfibis  no és una excepció.
Per posar nom als amfibis cal primer posar nom a les persones. 
Generosos  i compromesos  propietaris l'Eduard i la Pilar estan permeten  a la Comarca de l'Urgell  albirar  un  nou projecte de fauna  diferent i únic. 
Ja comença a prendre forma l'Espai de Fauna de Riera. Moltes persones de la comunitat de Vallbona  estan treballan-t'hi i esperant el seu torn. Ara entraran els pintors  i fusters. Abans hi han treballat  els  habilidosos amb la radial  i el martell percutor. Fins i tot el meu fill  aquest cap de setmana m'ha ajudat a acabar de muntar la barana  reciclada de la deixalleria de Martorell. 



Temps per una cervesa artesana  feta per l'Eduard M.

També el Manu ens ha reservat el gran tronc caigut  de la riera  per fer-lo servir d'escenari. Les retroescavadores es posaran aquest cop al servei de la fauna per transportar aquest gran tronc.



Unes restes de pintura que tenia per casa han permès tapar el color  blau de la piscina interior i fer que el projecte interior comenci a prendre forma.


La Jordina (artista local)  ja està esmolant pinzells i neurones per fer-hi un mural interior. Això rutlla.......la comunitat de Vallbona de les Monges rutlla i avança  per protegir el seu patrimoni faunístic. 
Tot el poble en va ple em diuen...  d'això es tracta, i sobretot  de fer un projecte  on  hi participi tota la comunitat d'un poble. Tothom vol veure les obres i els avenços. De nou la fauna de Vallbona en forma de granotes atrapa veïns i  curiosos   a la Bassa de Cal Pons. Com els Estimaocells aquest serà un projecte  de biodiversitat per protegir i conèixer els amfibis de la zona. També serà un projecte  de reciclatge  com es pot veure. Els artistes i l'art hi tindran també un paper rellevant. Però  sobretot, sobretot aquest  serà un nou i exitós  projecte de comunitat. Un projecte propietat dels veïns i veïnes de Vallbona de les Monges i rodalies.

Sense totes aquestes persones el gripau que comença i acaba  el post no tindria nom o almenys no el tindria de la manera que el tindrà d'ara endavant.

Gripau comú-Sapo común -Bufo spinosus




Uns turistes molts locals veient les instal.lacions de la Bassa de Cal Pons o Espai de Fauna de Riera

Acabo  el post amb aquesta estranya parella  d'Eduards  ( Eduard M. i Eduard V.):   propietari compromès  i naturalista incansable!!


Algú pensava  que tot això  anava d'ocells? o anava d'amfibis? o anava de papallones ?  ..... doncs s'equivocava ,  tot això va de persones  i d'un poble que es diu Vallbona de les Monges!



Marc i Eduard M.


Ramon i EduardM.



Pep Bisbe

Ruben  i Marc


Josep 
Joan 




Ramon Josep




Marc  picant 

Joan

Manu


Jordi 

Eva i Enric

Joseps

Teresa i germana


Alfons





David

Eduard P i companyia

Jordina


Raúl , alias el "droner"

Susi

Lidia i Josep

Xavi ,Maria i Eric

Albert

Quim chispas





Ramon i Eduard






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada