dilluns, 2 d’abril del 2018

A curtes distàncies i amb llum ..... millors fotos !!


La nostra filosofia d'aguaits ha estat sempre aconseguir curtes distàncies d'observació i de fotografia. D'aquesta forma  amb òptiques curtes ( 200 - 300mm  ) és possible   fer bones fotos i primers plans. De fet  en molts dels nostres observatoris   amb un simple mòbil és possible emportar-se un record  faunístic  del nostre territori.
Les distàncies superiors a 3 metres  ja obliguen a òptiques més llargues i molt més cares i per tant  a l'abast de poques persones. 
Nosaltres volem popularitzar i democratitzar l'observació i fotografia de fauna i aixó passa per fer que els ocells estiguin aprop del vidre espia.
Les distàncies de les fotos que presento  són inferiors   150 cm   i per tant   la lluminositat i qualitat de la foto   millora. 
En contra  cal estar en silenci,no fer sorolls amb la roba ( ha de ser de cotó), vestir roba fosca (fins i tot guants i buff), minimitzar el soroll del vidre en les càmares reflex etc....
Tot això per gaudir de ben aprop   i de forma  més vistosa la nostra fauna.
Totes aquestes fotos estan fetes amb una òptica 300 mm , a menys de 1 metre de distància i amb sol directe.









3 comentaris:

  1. Respostes
    1. Estem treballant aquest tema amb els nous observatoris.Farem poda selectiva en alguns del hides antics i els nous tindran ombra trencada i sempre el sol darrera.Crec que el hide de Cala Fina és un bon exemple de lluminositat.

      Elimina
  2. Si,estic d'acord,Ca la Fina té molt bona lluminositat.

    ResponElimina